Läsare TalkBack Thailand: Bör utländska reseguider tillåtas arbeta lagligt i Thailand?

Thailand-

Följande är vårt vanliga inslag där vi ställer en aktuell nyhetsfråga till våra läsare och får deras insikter och åsikter. Vi delar sedan deras feedback ungefär en vecka senare och väljer en mängd olika och intressanta svar.

Den här veckan vill vi fråga: 

Bör utländska reseguider tillåtas att lagligt arbeta i Thailand?

Lite sammanhang kring denna fråga:

Denna helgen, arga thailändska reseguider över hela Thailand träffade relevanta myndigheter och krävde ett tillslag mot vad de säger är en enorm mängd illegala utländska reseguider arbetar i turistområden som Phuket och Pattaya.

Reseguider har länge varit en skyddad thailändsk sysselsättning och en utlänning kan inte ens få ett arbetstillstånd för att vara det.

Men kritiker säger att många turister från länder som Ryssland, Indien och Kina föredrar guider från sina egna länder som talar sitt eget språk flytande och förstår sin kundkultur. Thailändska reseguider säger No Way, Jose, och säger att en utlänning omöjligt kunde förstå thailändsk kultur för att korrekt visa turister guidade platser.

Så vad tycker du? Ska det vara tillåtet? Bör lagarna ändras? Kanske kan man hitta en medelväg?

Vi ser fram emot att höra av dig! Berätta för oss på våra sociala mediekanaler, i kommentarerna nedan, eller om du föredrar att din kommentar ska vara privat, maila oss på Editor@thepattayanews.com. Vi kommer att publicera resultaten och välja en mängd olika svar i början av nästa vecka, som alltid!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/