Pattaya kommer att hålla kulturfestival på Pattaya Beach från 1-2 april

Pattaya —

Pattayas kulturråd, i samarbete med kulturkontoret i Chonburi-provinsen och Pattaya City, förbereder sig för att lansera ett nytt initiativ för att visa upp och bevara det thailändska arvet.

Projektet, med titeln "Överför, främja och bevara thailändskt kulturarv", kommer att hållas den 1:a och 2:a april 2023, på Pattaya Beach.

Projektet syftar till att hedra Hennes Kungliga Höghet Prinsessan Maha Chakri Sirindhorn, som är en förebild för att bevara thailändsk kultur och kulturarv. Evenemanget kommer att innehålla olika aktiviteter, såsom utställningar, livedemonstrationer och uppträdanden, som lyfter fram de olika aspekterna av thailändsk konst och kultur.

Rådsmötet, som hölls den 22 mars, leddes av Mr. Poramase Ngampiches, borgmästaren i Pattaya, och Mr. Mana Yapakum, ordförande för Pattayas kulturråd. Representanter från olika avdelningar deltog också i mötet för att diskutera förberedelserna inför det kommande evenemanget.

Poramase sa att festen syftar till att öka medvetenheten bland thailändare om vikten av att bevara och främja thailändskt arv. Detta initiativ syftar till att inspirera den yngre generationen att uppskatta den unika skönheten i thailändsk kultur och att föra den vidare till framtida generationer.

Genom att visa upp och förmedla thailändskt arv hoppas evenemanget också inspirera till en ny känsla av uppskattning och förståelse bland besökarna om värdet av kulturarv.

Detta evenemang kommer att vara ett utmärkt tillfälle för både lokalbefolkningen och turister att uppleva den thailändska kulturens mångfald och rikedom.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.