Thailands historiska AFC Beach Soccer Asian Cup-lopp närmar sig sitt slut efter förlusten mot UAE

Pattaya, Thailand-

Thailands första resa någonsin till kvartsfinalen i AFC Beach Soccer Asian Cup, en bedrift som gjordes som värdar för årets evenemang, har nått sitt slut men laget gick ut med huvudet högt och deras tränare stolta över sina prestationer.

Cupen, där de tre topplagen går vidare till FIFA World Beach Soccer Cup, har pågått på Jomtien Beach nära Soi 12 den senaste veckan i Pattaya-området.

Thailand mötte ett tufft lag i Förenade Arabemiraten onsdagskvällen den 22 mars klockan 630 inför en kapacitetspublik men förlorade trots högljudd uppmuntran från hemstadsfansen i en tuff match med 2-4.

Trots denna förlust sa spelarna och laget till relaterade medier efter matchen att de var stolta över att ha kommit så långt som de gjorde och ser fram emot framtiden. De tackade också sina tusentals fans som fyllt arenan för varje match under den senaste veckan.

Förenade Arabemiraten går under tiden vidare till semifinalen för att möta hotet från ett starkt Iran-lag som slog Bahrain med 10-0 samma kväll. Den andra uppsättningen av semifinalutmanare kommer att avgöras idag, den 23 mars 2023. Försvarsförsvararna Japan är mycket favoriserade jämfört med Kuwait. Det andra kvartsfinalspelet är Kina mot Oman.

Dagens matcher börjar klockan 630 och är gratis men först till kvarn gäller.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/