AFC Beach Soccer Asian Cup-final börjar på Jomtien Beach ikväll

Pattaya, Thailand-

Idag, den 26 mars 2023, äger Iran vs Japan rum på Jomtien Beach nära Soi 12 kl. 830 i AFC Beach Soccer Asian Cup-finalen.

Oman och Förenade Arabemiraten kommer att mötas om tredje plats på 630.

  Inträdet är gratis men arrangörerna rekommenderar att komma dit tidigt eftersom finalen sannolikt kommer att vara välbesökt. Trafiken i området kommer att vara betydande på Jomtien Beach Road, genomfartstrafik bör undvika området.

Turneringen har varit ett spännande tillskott för turismen på Jomtien Beach och Pattaya-området. Thailand lyckades ta sig till kvartsfinal innan de slogs ut av Förenade Arabemiraten, men deras första framträdande i kvartsfinalen någonsin togs emot väl och laget gick därifrån med huvudet högt.

Topplagen i den här turneringen går vidare till FIFA World Beach Soccer Cup. Japan, som försvarande mästare, är favoriserade att vinna turneringen men Iran är ett starkt hot och de två lagen har mött varandra i futsalfinaler tidigare och har en lång rivalitet.

Båda lagen har en stark fanbas som har deltagit i de senaste matcherna och finalen borde bli en spännande och energisk affär med en passionerad publik här i Jomtien, Thailand!

Samtidigt har Pattaya City-tjänstemän sagt att evenemanget avsevärt har bidragit till att bygga upp områdets rykte som en destination för sportturism i världsklass och att evenemanget har fått nästan universellt beröm från deltagare och fans.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/