AFC Beach Soccer Asian Cup kröner Iran som mästare, ses som stor framgång för sportturismen för Pattaya

Pattaya, Thailand-

Den specialbyggda stadion på Soi 12 i Jomtien tas ner från och med idag, den 27 mars 2023, men AFC Beach Soccer Asian Cup sågs som en stor framgång för Jomtien/Pattaya-området.

Turneringen avslutades i går kväll och krönte Iran till mästare när de krossade försvarande mästarna Japan med 6-0. Båda kommer dock att gå vidare till FIFA World Beach Soccer Cup. En utsåld publik jublade på båda sidor på stadion och varje match under hela turneringen verkade locka fler åskådare.

Thailand tog sig för första gången i sin historia till kvartsfinal, även om de förlorade mot Förenade Arabemiraten i en hård kamp. Oavsett så gick de därifrån med huvudet högt och lovade att gå ännu längre i nästa års cup.

Samtidigt var turisttjänstemännen i Pattaya City enligt uppgift glada över det positiva mottagandet av cupen, vilket är ett gott tecken eftersom staden planerar många fler sportturismorienterade evenemang i framtiden. Evenemanget prisades också för övergripande solid organisation, säkerhet och administration.

Farväl, AFC Beach Soccer Asian Cup och tack för de fina minnen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/