Patient med mental hälsa drunknar 11-årigt barn i Pattaya-reservoaren

Pattaya —

En enligt uppgift psykiskt sjuk man drunknade ett 11-årigt barn i en reservoar i Pattaya igår, den 26 mars.

Sawang Boriboon-räddare och polis rusade till Huai Chak Nok-reservoaren i Pattaya för att rädda ett drunknande barn runt 3:30. Många åskådare inklusive barnets vänner var närvarande på olycksplatsen.

Vännerna pekade på vattnet där de senast sett sin 11-åriga vän kämpa för luft innan de sänkte sig. Räddningsmännen dök omedelbart in i platsen och räddade det drunknande barnet på under 30 minuter. Barnet hade dock tragiskt avlidit från drunkning.

Pattaya-polisen intervjuade det avlidna barnets vänner om händelsen. De berättade tårfyllt att de stötte på en thailändsk man klädd i grön skjorta och gula shorts, som verkade vara mentalt instabil baserat på hur han bar sig. Han lekte ensam i vattnet i sina kläder när de mötte honom.

Barnen, av vilka ingen kunde simma, sa att de gick fram till honom och frågade om vattnet var djupt. Mannen svarade inte utan gick istället fram och plockade upp offret och bar ner honom i vattnet, cirka 10 meter från stranden. Sedan släppte mannen plötsligt offret i det djupa vattnet, vilket fick honom att kämpa, sjunka och försvinna, enligt barnens uttalanden.

Barnen fortsatte med att säga att innan deras vän sjönk, ropade han frenetiskt på hjälp. Men mannen tittade bara på och gick sedan bort från vattnet som om ingenting hade hänt. Han satte sig sedan på sin skjutcykel och cyklade iväg och såg likgiltig ut.

Vännerna till den drunknande ungen sprang senare till byn för att be om hjälp. Efter att ha intervjuat barnen identifierade Pattayapolisen snabbt den misstänkte och arresterade honom. Mannen, 28-årige Atthaphon Thipkomol, sågs cykla från reservoaren. Polisen sa att han har en psykisk sjukdom som liknar autism. Mannen förnekade inledningsvis all inblandning i händelsen, men offrets vänner kom fram för att bekräfta att han var gärningsmannen.

Situationen blev kaotisk när den avlidne pojkens släktingar och familj försökte attackera Atthaphon, så polisen fick snabbt omhänderta honom på polisstationen för hans egen säkerhet.

Den misstänktes mormor, Mrs. Somboon Bunjan, 68, besökte stationen och berättade för polisen att hennes barnbarn vanligtvis inte är våldsam och att han kanske bara ville leka med barnen, men något gick fel. Han hade varit in och ut från psykiatriska sjukhus och vård tidigare.

Den misstänkte misstänks för vårdslöshet med dödsfall. Han förhörs intensivt och undersöks av läkare för att få tillgång till hans psykiska tillstånd.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.