Berömd thailändsk politiker går bort efter att ha fått värmeslag

FOTO: Thairath Online

Nationellt —

Den thailändska inflytelserika politikern och affärsmannen Chonsawat Asavahame har tragiskt dött vid 55 års ålder efter att han upplevt värmeslag när han utövade bilracing.

Chonsawat eller Aea, som älskade bilracing, reste för att träna racing på Chang International Circuit i Buriram-provinsen där han plötsligt kollapsade av värmeslag och omedelbart lades in på Buriram Hospital igår, den 30 mars.

Vid 1-tiden i morse dödförklarades Chonsawat på ett lokalt sjukhus. En obduktion kommer att göras för att fastställa den exakta dödsorsaken.

Chonsawat föddes den 19 november 1968. Han är son till Wattana Asavahame, en före detta minister för flera ministerier som lever i självexil och avviker rättsväsendet i Thailand. Han är en välkänd affärsman och politiker som tidigare valdes till chef för Samut Prakan Provincial Administrative Organization.

Pattaya News noterar att värmeslag är ett allvarligt tillstånd som kan uppstå när kroppen överhettas och inte kan svalna.

Det är viktigt att vidta förebyggande åtgärder som att hålla sig hydrerad, undvika långvarig exponering för höga temperaturer och ta pauser i svala eller skuggade områden, särskilt under denna period på året i Thailand när vädret vanligtvis är mycket varmt.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.