Pattaya-man arresterad med fyra hemgjorda vapen

Pattaya —

En thailändsk man greps i går i hans bostad i Pattaya med fyra hemgjorda vapen.

Banglamung-polisen utrustad med en husrannsakningsorder slog till mot ett hus i Takhian Tia-området för att arrestera en thailändsk man, Wichet Wongsing, 39, efter att ha fått ett anonymt tips om att mannen innehade flera olagliga skjutvapen.

Polisen hade samlat bevis på att mannen hamstrade olagliga vapen i sitt hus ett tag innan han begärde en domstolsbeslut att storma huset.

Vid sökning hittade poliserna en hemmagjord pistol av kaliber .38 med 3 patroner gömd i sänggaveln, en laddad pistol av kaliber .22 i en garderob och ytterligare en kaliber .22 gömd i ett fack i ett parkerat släp bredvid huset. , och en lång luftpistol hittades i ett förråd.

Wichet ska ha erkänt att han ägde vapnen till polisen utan att ange skäl för sitt innehav. Mannen tillsammans med sina vapen fördes till Banglamungs polisstation för rättsliga åtgärder.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.