Bangkoks guvernör strävar efter att minska trafikrelaterade dödsfall under Songkran till sex

Nationellt —

Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt hade som mål att halvera trafikrelaterade dödsfall i Bangkok-området från 13 år 2022 till 6 personer 2023.

Chadchart tillsammans med Bangkok-tjänstemän från olika avdelningar diskuterade igår säkerhetsåtgärder för den kommande Songkran-festivalen. Han sa att årets Songkran-åtgärder skulle fokusera på kampanjen "Drick inte och kör, kör inte efter att ha druckit" i ett försök att minska risken för olyckor orsakade av alkohol. En av de förebyggande åtgärderna är ett förbud mot alkoholförsäljning i Songkrans officiella aktivitetsområden.

"Även om antalet olyckor kanske inte har varit betydande i Bangkok tidigare år, kan det bli en ökning i år eftersom detta år är det första året som alla covid-19-restriktioner har lättats", sa Chadchart.

Han syftade på det faktum att för första gången sedan 2019 skulle vattenstänk och vattenstrider, såväl som underhållningsaktiviteter som konserter, parader och festivaler, tillåtas. 2020 och 2021 avbröts Songkran i princip helt i offentlig skala och 2022 var endast religiösa och traditionella aktiviteter tillåtna.

Han fortsatte med att säga att han ofta kommer att påminna allmänheten om zonerna med alkoholförsäljningsförbud, såsom den officiella Stadshuset Songkran-festivalen. Guvernören vill att Songkran-festivalen ska fokusera på kulturella traditioner snarare än vattenstrider, konserter, dryck och fester, även om det inte finns ett direkt förbud som de senaste tre åren.

Guvernören lovade bestämt att halvera antalet trafikrelaterade dödsfall i Bangkok, eller inte mer än sex personer, jämfört med 13 dödsfall förra året.

TPN-media noterar att detta kan vara en hög ordning eftersom gränserna nu är helt öppna igen, turister strömmar in och med underhållningssidan av Bangkok tillåten för första gången på fyra år.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.