En kort guide till bara några av evenemangen i Bangkok Songkran Festival 2023

FOTO: NattapolStudiO

Natinoal —

Songkran, den thailändska nyårsfestivalen, firas över hela Thailand, inklusive i Bangkok. Så här är några rekommendationer för Songkran-festligheter i Bangkok.

FOTO: NattapolStudiO

1. Khao San Road

Khao San Road är känt för sin livliga atmosfär och är en av de bästa platserna att uppleva Songkran i Bangkok. Du hittar massor av vattenstrider, gatumat och musik här.

2.Siam Square

Gör dig redo med dina vattenpistoler, thailändare och utlänningar! Du har inte råd att missa detta kommande Songkran-firande, som äger rum kl Siam Square i Bangkok 13-15 april. Evenemanget lovar att förvandla torget till den coolaste Songkran-lekplatsen du någonsin sett!

S2O Songkran Music Festival 2023

3. S2O Songkran Music Festival 2023 på The Live Park Rama 9

Gör dig redo att slå till på S2O Songkran Music Festival 2023! Var med på 3-dagarsfirandet av musik och vatten kl Live Park Rama 9 i Bangkok från 13-15 april 2023. Den här episka festivalen är ett av de största Songkran-firandet i Thailand, så gör dig redo att ha kul med den coolaste atmosfären i staden!

สงกรานต์ เดอะ พาซิโอ มอลล์ ลาดกระงก

4. SARDsod på The Paseo Mall Ladkrabang

Gör dig redo att njuta av lite kul med #SARDsod på The Paseo Mall Ladkrabang från 1-15 april 2023.

Från 13-15 april, fira Songkran genom att bli dränkt med vatten från en mer än 20 meter lång "vattentunnel" i tre dagar, från 11:00 till 8:00.

Njut av gratiskonserter från olika artister, inklusive:

-8 april: Möt "Big", mästaren från "THE STAR 12"-scenen.

-13 april: Groove till takterna från "Janet Kiew".

-14 april: Upptäck "Rooftop", musikbranschens stigande stjärna.

-15 april: Avsluta festen med en smäll och rocka ut med "SDF", skaparna av hitlåten "ทำไมไม่คิดดีๆ (Why Not Think of Good Things)," med över 91 miljoner visningar på Youtube. Missa inte det roliga!

5. Bangkoks stadshus

Sist men inte minst, kom och delta i den kulturella extravaganzan på Songkran-festivalen i Bangkoks stadshus! Upplev de traditionella thailändska nyårsfestligheterna med en mängd olika kulturella aktiviteter såsom ritualer för att hälla vatten, göra blomsterkransar och traditionella dansföreställningar. Få en glimt av thailändsk historia och fördjupa dig i Thailands rika kultur och skapa bestående minnen i hjärtat av Bangkok.

Obs: Kom ihåg att vara säker under Songkran genom att bära lämpliga kläder och förvara värdesaker i vattentäta påsar. Glöm inte att också respektera lokala seder och traditioner under denna viktiga högtid. Glad Songkran!

Dessa är bara ett fåtal evenemang och inte menade att inkludera alla evenemang i staden!
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.