Bruce Grindlay från Rugby School Thailand diskuterar att välja rätt skola för ditt barn

Av: James Kemp, biträdande skolchef på British Learning Center i Pattaya.

Rugby School Thailands framträdande plats har varit inget annat än meteoriskt. Sedan grundandet 2017 har skolan fått flera utmärkelser och ackrediteringar, inte minst COBIS-certifiering (Council of British International Schools) under vilken tid den också tilldelades två Beacon-statusutmärkelser för sin internatförsörjning och anrikningsmöjligheter. Under de senaste månaderna har studenter deltagit i World Scholars "Tournament of Champions at Yale University" och nyutexaminerade har erbjudits universitetsplatser vid t.ex. University of Cambridge, Imperial College London, University of St Andrews och King's College London.
När urvalet av internationella skolor i området växer med öppnandet av Singapore International School Bangkoks sjätte campus, i Rayong under augusti 2023, samt betrodda, etablerade namn som St. Andrew's Green Valley och Regents International School – hur kommer föräldrar att välja rätt skola för sitt barn? Jag pratade med rektorn för Rugby School Thailand, Mr. Bruce Grindlay, för att fråga vad han tycker att föräldrar bör tänka på när de undersöker sina alternativ för sitt barns utbildning och hur RST försöker sticka ut från mängden.
Jag träffade Mr. Grindlay på skolans imponerande 80-acre campus nära Khao Mai Kaew, strax utanför Pattaya, där han följde med mig på en omfattande rundtur i anläggningarna. Jag förstod att Mr. Grindlay var oerhört stolt över skolan som han har lett sedan 2021 och de möjligheter den strävar efter att ge sina elever. Det som slog mig bortom bredden och kvaliteten på faciliteterna var hur han talade med passion och entusiasm, i praktiska termer, om hur de användes för att berika elevernas akademiska, idrottsliga och kulturella upplevelser.
Idén med holistisk utbildning är ett mantra som ofta upprepas av skolledare och marknadsföringsteam; Jag var angelägen om att diskutera detta med Mr. Grindlay för att ta reda på hur detta visar sig på RST. Han talade om behovet av att tillhandahålla ett utrymme där eleverna uppmärksammas för sina unika förmågor och kan utveckla självförtroende och självkänsla genom sina prestationer, oavsett om det är genom deltagande i Duke of Edinburgh Awards-programmet, deltagande i dramatiska och musikaliska föreställningar, eller som spirande ingenjörer i tävlingen "F1 i skolan".
Mr. Grindlay var också angelägen om att förklara skolans tonvikt på själavård och att utveckla ledarskapsförmåga genom hussystemet. Hus spelar en särskilt stark roll i livet för skolans internatelever. Efter att ha sett de faciliteter som tillhandahålls för internatresenärer, verkar deras erfarenheter vara långt ifrån de Dickensiska bilder som vi kan tänka på när vi hör termen "internatskola", där eleverna får stöd med sina läxor, tillgång till idrottsanläggningar samt organiserade resor och aktiviteter. Vi pratade om hur internatfaciliteterna inte bara erbjuder ett flexibelt alternativ för föräldrar, som kanske inte bor nära skolan, utan också ger eleverna möjlighet att utveckla sina sociala färdigheter såväl som sina engelska kunskaper.
Jag frågade Mr. Grindlay vilka råd han skulle ge föräldrar som navigerar i den uppsjö av val de har för sitt barns utbildning. Han betonade vikten av att hitta rätt passform för sitt barn: oavsett hur bra skolan är, kommer inte alla miljöer att passa alla elever. Behovet av att ditt barn ska känna sig trygg, uppskattad och stöttad är avgörande. Utan detta är akademisk framgång osannolik och det kan mycket väl finnas välfärdsfrågor i framtiden. Som pedagog själv återspeglar detta verkligen min egen erfarenhet.
Det är en spännande tid att vara involverad i utbildning i Thailand, vare sig som student, förälder eller professionell. Ökade valmöjligheter kan bara innebära att standarden också kommer att höjas. Jag har också nyligen besökt flera internationella skolor i Bangkok där det verkligen finns ett race mot toppen när det gäller faciliteter och studentupplevelse. Detta återspeglas dock också i de avgifter som toppskolor kräver. Det ska bli intressant att se hur den ökade konkurrensen kommer att påverka detta och om de nuvarande avgiftsstrukturerna är hållbara.

Den föregående är en sponsrad release från British Learning Center i samband med Rugby School Thailand.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/