Domstolen uppmanar thailändska medborgare att avstå från att köra bil efter att ha druckit under Songkran

FOTO: Bangkok Post

Nationellt —

Domstolen har varnat thailändska medborgare att inte köra fordon när de är berusade under den kommande Songkran-festivalen efter att ha sett en ökning av trafikolyckor under de senaste två åren.

När Songkran närmar sig kommer många människor att resa tillbaka till sina hemstäder för att spendera tid med sina familjer, delta i traditionella ceremonier och fester och ta semester till olika turistmål, sa Sorawit Limprangsi, talesman för domstolen.

Därför är det viktigt att planera resan i förväg och välja säkra vägar, samt undvika trafiköverträdelser, för att minska risken för olyckor eller förluster.

Sorawit sa att domstolen registrerade olycksstatistik under Songkran varje år, och han fann att det under de senaste två åren under kampanjen 7 Dangerous Days har skett en märkbar ökning av trafikolyckor.

År 2022 åtalades totalt 17,909 15,608 personer för att ha begått trafikbrott. Det vanligaste brottet var körning under påverkan av alkohol, med 87.15 1,274 personer, vilket står för 7.11 % av alla fall. Det näst högsta brottet var körning utan körkort, med 980 5.47 personer, vilket motsvarar 47 %. Körning under påverkan av droger stod för 0.26 personer, eller XNUMX %, och vårdslös körning stod för XNUMX personer eller XNUMX %.

"Antalet personer som bryter mot trafikförseelser har ökat med 3,395 27.8 personer, eller 2021% jämfört med XNUMX", sa Sorawit. "Detta återspeglar att förare fortfarande saknar försiktighet, vilket kan leda till fara för både sig själva och andra som använder vägen."

Talesmannen uppmanade medborgarna att avstå från att köra berusade, ta hänsyn till medtrafikanter och vara ansvarsfulla samhällsmedborgare. Detta kommer att bidra till att minska antalet olyckor och antalet fall som ställs inför rätta.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.