Bangkoks guvernör ansluter till och sparkar av Songkran på Khaosan Road

Bangkok —

Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt besökte Khaosan Road för att kickstarta Songkran-festivalen igår, den 13 april.

Klädd i en skjorta med blommönster ledde guvernören en öppningsceremoni av festivalen på morgonen innan han turnerade på vägen och hälsade turister.

Han sa att atmosfären var mycket livlig med besökare både utländska och thailändska. Säljare ställer ut stånd för att sälja varor, vilket hjälper till att pumpa in pengar i ekonomin. Chadchart sa dock att han ville se denna atmosfär i hela Bangkok, inte bara Khaosan, för att hjälpa till med den totala ekonomin.

För att öka säkerheten finns det kontrollpunkter vid vägens infart för att leta efter vapen och olagliga föremål, sa Chadchart. Han tillade att alla såg glada ut, men folk borde också ta hand om varandra, undvika våldsamt beteende och inte dricka för mycket.

"Ha en full och glad firande. Låt de dåliga sakerna skölja bort med vattnet och låt de goda komma på nytt. Jag önskar dig lycka till och ett gott nytt år”, gav Chadchart en välsignelse till människor.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.