Thai polis och FBI arresterar utländsk flykting anklagad för bedrägeri

Bangkok —

Den thailändska polisen och Federal Bureau of Investigation (FBI) arresterade tillsammans en tysk-amerikansk flykting anklagad för bedrägeri i Bangkok.

Den misstänkte identifierades endast som Mr. Lars, en 48-årig tysk-amerikansk medborgare, och greps idag, den 14 april, på en bostadsrätt på Soi Ladprao 10 i Bangkoks Chatuchak-distrikt.

Han greps på grund av en arresteringsorder som utfärdades den 3 april, anklagad för samverkan i bedrägerier och penningtvätt.

Enligt rapporter hade FBI inlett en operation för att arrestera höga chefer för ett icke namngivet transportföretag i USA, som hade lurat företaget på över 52 miljoner dollar under de senaste 10 åren.

Myndigheterna kunde arrestera 9 personer som gömde sig på olika platser i USA, vilket bara lämnade Lars, den eftersökte chefen, som hade flytt till Thailand. FBI arbetade sedan tillsammans med den thailändska polisen, vilket ledde till gripandet av den sista misstänkte i dag.

Inledningsvis skulle Lars ha erkänt att han var en person på ordern. Bangkokpolisen sa att de skulle kvarhålla honom och utvisa honom tillbaka till USA för att dömas till straff.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.