Pattaya-polisen varnar turister för ficktjuvar som var aktiva under Songkran i trånga vattenstridsområden

Pattaya –

En thailändsk turist från Bangkok ska ha blivit ficktjuvar under en Songkran-vattenstänk på Pattaya Walking Street, vilket ledde till att Pattaya-polisen utfärdade en varning till turister.

Pattaya City Law Enforcement underrättades från Chinnawut Lahoong, 25, fredag ​​kväll (14 april)th) att han hade blivit ficktjuvar. Han berättade för polisen att hans plånbok har stulits medan han njöt av vattenstänk på Pattaya Walking Street.

Mr. Chinnawut berättade för Pattaya News-teamet "Jag reste från Bangkok för att delta i vattenstänksevenemangen på Walking Street. Medan jag gick stannade jag för att köpa en vattenpistol. Det var många människor runt omkring mig och jag fick senare reda på att min plånbok var borta när jag gick för att betala för vattenpistolen. Inuti min plånbok fanns cirka 3,000 XNUMX baht i kontanter och olika bankomatkort. Jag tror att jag blev ficktjuvar."

Mr. Chinnawut har lämnat in en anmälan till Pattaya City Police och de kontrollerar CCTV-bilder.

Polisen i Pattaya City varnar människor att vara mer försiktiga med sina tillhörigheter. Ficktjuvar är vanligt under stora Songkran-evenemang och enligt polisen gillar tjuvar särskilt att rikta in sig på vattentäta väskor som hänger löst runt en midja eller sticker upp ur fickan.

Pattayas polis föreslår att vattentäta väskor bärs runt halsen med ett fast band och bärs inuti ens kläder, inte på utsidan. De varnar också människor att inte visa upp värdesaker eller dyra smycken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.