Burmesiska och kinesiska individer greps i Pattaya för olagligt inresa i Thailand och övervistelse

Pattaya —

Tre kineser och en burmesisk medborgare greps i går, den 15 april, av Pattaya-polisen misstänkta för att ha tagit sig in olagligt i Thailand och övernattat.

De fyra individerna fångades i ett hus i Takhian Tia-distriktet i Bang Lamung-distriktet, Chonburi. Poliser och immigration gjorde en razzia på platsen efter att en undersökning visade att invånarna i huset enligt uppgift smugit sig in i Thailand utan att skaffa ordentliga dokument.

Myndigheterna hittade tre kineser: Li Lili, 24, Ma Liang, 25, Tingting Wang, 56, och en burmesisk arbetare, Nan Yong, 20. Polisen berättade för The Pattaya News att Ma och Nan kunde inte visa upp sina pass, medan Tingting råkade stanna kvar på sitt visum. Li vistades lagligt i Thailand, men skulle senare ställas inför andra anklagelser enligt nedan.

De fyra personerna fördes sedan till en polisstation för rättsliga åtal. Efter att ha undersökt bevisen avslöjade poliserna för The Pattaya News att den burmesiska arbetaren olagligt tagit sig in i Thailand genom en naturlig kanal i Trat-provinsen. Hon erkände själv senare att hon anställdes av Li som hembiträde i huset och fick en lön på 7,500 XNUMX baht per månad. Hon arbetade där i cirka tre månader

Li anklagades för att ha anställt en illegal migrantarbetare utan arbetstillstånd. Ma och Nan anklagades för smuggling in i landet. Och Tingting anklagades för att ha stannat kvar på sitt visum i 24 dagar.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.