17-årig flicka kvävs och dör i dräneringsrör medan hon samlar musslor i Rayong

FOTO: Naewna

Rayong —

En 17-årig flicka gick tragiskt bort efter att ha letat efter musslor i ett litet dräneringsrör och kvävdes.

Incidenten inträffade vid 2-tiden igår, den 16 april, nära 36 Road i Thap Ma-distriktet i Mueang-distriktet, Rayong-provinsen. Lokala räddare ryckte ut till platsen efter att en kvinna ringt för att berätta att hennes dotter hade krupit ner i ett dräneringsrör för att leta efter musslor och fastnat.

Mamman, 37-åriga Mrs. Chandra, som bara går under ett namn och är en kambodjansk arbetare, träffade räddarna på platsen och sa att hennes dotter inte kom ut ur avloppsröret under en fjärde körning för att samla musslor. Tonåringen, vars namn undanhölls på grund av sin ålder, hade samlat musslor från avloppssystemet hela morgonen och hade nästan fyllt en hel hink värda redan, men ville göra en sista löptur innan han återvände hem.

Mrs Chandra hade väntat utanför röret på sin dotter.

Flickan hade varit instängd i stormavloppen i mer än en timme innan räddningsteamet anlände.

Räddningsteamet vågade sig in i det labyrintiska avloppssystemet och upptäckte att det var över 50 meter långt. Efter att ha tillryggalagt cirka 35 meter kom de över flickans medvetslösa kropp. Trots deras ansträngningar att rädda henne förklarades flickan död efter 35 minuters räddningsinsatser.

Mrs Chandra svimmade när hon blev informerad om sin dotters öde. Flickans kropp fördes till Rayong sjukhus för obduktion.

Det var oklart hur hon hade omkommit i tunneln och enligt hennes mamma kröp flickan regelbundet genom dräneringsrör och samlade musslor och snäckor och hade erfarenhet av området.

Räddningsteam tror dock att den unga flickan fastnade trots att hon var bekant med avloppssystemet och sedan kvävdes. Räddningsteamen varnade invånarna för att utforska stormavlopp och rör, och angav att dessa områden var för farliga för att leta efter mat.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.