8-årig pojke allvarligt skadad, vattenskoterförare drunknar efter två jetskidor kolliderar i Pattayahavet

Pattaya —

Ett 8-årigt barn fick allvarliga skador när föraren av hans vattenskoter drunknade i Pattayas hav efter en kollision med en annan vattenskoter.

Sawang Boriboon-räddare rusade till olycksplatsen vid Pattaya Beach framför Walking Street runt 8 igår, den 24 april, efter att ha blivit underrättad om en jetski-kollision.

På stranden hittade räddningsteamet ett 8-årigt barn som låg utan svar med en fraktur på hakan och käken. Barnet hade räddats av en kambodjansk barmhärtig samarit efter att ha fallit i havet efter att hans vattenskoter kolliderade med en annan part. Han bar flytväst och överlevde drunkningen.

Barnet fick livräddande HLR av räddarna innan det fördes till närmaste sjukhus. Räddningsmännen dök sedan i havet för att rädda vattenskoterföraren, Mr. Pornsuwan Phumnok, 35, som också föll i havet cirka 15 meter från stranden. Mannen bar dock inte flytväst.

Efter en halvtimme upptäcktes mannens kropp på havets botten. Räddningsteamet tog tag i hans kropp, förklarade honom död på stranden och transporterade honom till ett lokalt sjukhus.

Pattaya News intervjuade en thailändsk strandbesökare och vittne, som bara uppgav sitt förnamn, Mr. Nattaphon, om händelsen och fick reda på att de två offren åkte vattenskoter när de kolliderade med en annan vattenskoter, vilket fick dem att kastas in i vattenskotern. hav.

Eftersom han bar flytväst drunknade inte barnet, som slogs ut från krocken, utan räddades av en kambodjansk vattenskoterförare som blev vittne till olyckan. Men Mr. Pornsuwan sjönk i havet eftersom han inte bar flytväst.

Pattaya-polisen berättade senare för The Pattaya News att den andra vattenskoterföraren som var inblandad i olyckan var en utlänning, enligt uppgift av indisk nationalitet. Han flydde från stranden efter olyckan och är fortfarande på fri fot.

Myndigheterna kontrollerar CCTV-bilder runt stranden för att spåra honom.

Det var oklart varför vattenskotrarna kördes långt efter mörkrets inbrott utan ordentlig belysning.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.