Marinen släpper konstgjorda rev i Sattahip för att skydda marina djur

PRESSMEDDELANDE:

Royal Thai Navy och dess partners har framgångsrikt släppt 69 enheter av konstgjorda korallrev på havsbotten i Koh Samae San i Sattahip-distriktet i Chonburi-provinsen.

Aktiviteten var en del av firandet av HKH Prinsessan Maha Chakri Sirindhorns födelsedag den 2 april. Gen Surayud Chulanont, ordförande för Privy Council och ordförande för Khao Yai Protection Foundation, var närvarande för att leda evenemanget.

De konstgjorda reven är en del av ett bevarandeprojekt för växtgenetik som initierats av prinsessan sedan 1998, för att främja ön som en attraktion för lärande och ekoturism.

General Surayud noterade vikten av att bevara naturresurser och berömde samarbetet mellan den offentliga och privata sektorn. Han tackade också alla deltagare, från marinofficerare till lokala samhällen, för att de hjälpte till att lägga ut de konstgjorda reven och uppmuntrade dem att fortsätta skydda det marina ekologiska systemet genom att inte släppa skräp och trasiga fiskeredskap i havet.

De nya konstgjorda korallreven kommer att öka fiskens livsmiljö och är en del av projektet Marine Spatial Planning som syftar till att skapa en korallrevsdatabas för nationen.

Framgången med projektet har gett positiva resultat för fiskesamhället. Genom turismen har deras inkomster ökat till mer än 150 miljoner baht per år under högsäsong, med över 60,000 XNUMX turister som besöker ön varje månad.

KÄLLA: NBT WORLD

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.