Mak Island i Trat för att tjäna som modell för hållbar turism

PRESSMEDDELANDE:

Thailand -

Över 40 thailändska och utländska mediebyråer och mediaenheter under Public Relations Department (PRD) deltog nyligen i en pressbriefing och studietursprogram med titeln "Low-Carbon Tourism: Thailand's Trend Toward Environmental Sustainability."

Evenemanget, som hölls 19-21 april på ön Koh Mak i provinserna Trat och Chanthaburi, syftade till att främja Thailands politik för turism med låga koldioxidutsläpp.

Under evenemanget informerades mediadelegationen om Thailands hållbara turismpolitik och utvecklingen och uppgraderingen av Koh Mak som en destination med låga koldioxidutsläpp. En paneldiskussion hölls av representanter från olika organisationer, inklusive Tourism Authority of Thailand (TAT), Designated Areas for Sustainable Tourism Administration, Tourism Council of Trat och Koh Mak Subdistrict Administrative Organisation.

Koh Mak är Thailands första destination med låga koldioxidutsläpp, som har fått ett erkännande på den internationella scenen. Den vann en andra plats i kategorin Governance, Reset and Recovery of the Green Destinations Story Award vid ITB Berlin 2023, och listades bland de 100 bästa Destinations Sustainability Stories 2022. Enligt Green Destinations arbetar relevanta myndigheter i Thailand för att driva på. Koh Mak ska uppnå globala turismstandarder senast 2027.

Som en del av programmet deltog delegationen i olika aktiviteter, bland annat plantering av koraller, snorkling och tillverkning av knytfärgade hantverk med naturliga färger från inhemska växter och mineraler. I Chanthaburi-provinsen deltog de också i agroturismaktiviteter för att uppleva ett mer lantligt, miljövänligt sätt att leva.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.