Chonburi immigration arresterar självutnämnd universums moder nära Pattaya, bryt upp kinesisk kult

Sattahip –

Fyra kineser och taiwaneser greps för att ha varit inblandade i en sektliknande bluff i Sattahip.

Chonburis immigrationskontor, ledd av befälhavaren för immigrationsdivision 3, generalmajor Warisiri Leelasiri 3, berättade för Pattaya News idag (29 april)th) att de har arresterat Mrs HONGLIAN SU, 49, kinesisk medborgare, som går under den självutnämnda titeln Universums Moder, och Mr. CHANG WEN HAO (LUPIN CHANG), 60, taiwanesisk, samt tre andra kineser anställda i ett lyxhus i Na Jomtien idag den 29 april 2023 kl 10:00

De påstås ha varit inblandade i att driva illegala företag som Chonburi Immigration hänvisade till som en sekt inklusive spådomar och försäljning av illegal örtmedicin som lovade att främja ett hälsosamt och långt liv. De hade massor av kinesiska turister och thailändare som kunder och de gjorde detta i mer än tre år.

Företagen var faktiskt en front, säger generalmajor Warisiri, för en kult som kallas Lion Kingdom Federation, eller Lion Empire, som bland annat hävdar att universums moder, Honglian Su, kommunicerar med gudar och försökte bilda deras eget imperium eller konfederation.

Gripandet kom efter att en Facebook-användare delade information via sociala medier för att marknadsföra Lion Kingdom Federation. Företaget bjöd också in folk att gå med i sin grupp och donera för verksamheten, samt erbjuda predikningar online och till och med skapa sin egen valuta under en okrediterad bank, royalty och pass under Great Chinese Empire Federation, och hävdade att det erkändes av FN, vilket det inte är.

Dessa påståenden kom till kännedom av den ledande thailändska polisen Surachate Hakparn, känd under sitt smeknamn Big Joke, som beordrade en fullständig utredning av Immigration enligt gällande policy.

Fru HONGLIAN SU har ett arbetstillstånd som chef för Heaven of Heaven Company men hon drev inte företaget som specificerats i hennes arbetstillstånd, uppgav Chonburi Immigration. Bland andra kränkningar tillät hennes arbetstillstånd henne inte att bilda sitt eget land, bank, sekt och valuta.

Mr CHANG har ett pensionsvisum och hans namn är registrerat i Heaven of Heaven Company. Han hade dock inget arbetstillstånd. Båda deras visum har dragits in och de svartlistas.

Deras tre kinesiska anställda har haft visum som har gått ut sedan början av detta år, 2023. Alla misstänkta fördes till Na Jomtiens polisstation för behandling för utvisning.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.