Thailändska katastrofförebyggande avdelningen säger att Tsunami Towers inte hade något fel

Thailand -

Thailändska tjänstemän rapporterade totalt att 25 tsunamitorn slog larm över hela Thailand samtidigt, men det var tack och lov ingen tsunami.

Vår tidigare historia:

Varningsljuden var samtidigt av en jordbävning som rapporterades på Sumatraön vid 4.8 richter. Det finns dock INGEN tsunamivarning från en jordbävning.

Relevanta tjänstemän har bekräftat att tsunamisirener inte har fungerat fel efter att ett varningsljud kom från tsunamivarningstorn i Kamala, Karon och Cherng Talay mitt i natten den 27 april 2023.

Nu till uppdateringen:

Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporterade ursprungligen problemet förra veckan den 27 aprilth klockan 3 larmade totalt 30 tsunamitorns sirener i 25 provinser över hela Thailand som var

 1. Två torn i Phang Nga vid Baan Namkem och Koh Yao.
 2. Tre torn i Phuket vid Kata Beach, Kamala Beach och Laguna i Thalang.
 3. Tre torn i Ranong vid Kam Puan och Muang Kluang i Suk Samran och Kaper
 4. Ett torn i La Ngoo, Satun
 5. Ett torn i Mueang Narathiwat
 6. Ett torn i Pattani vid Ya Ring
 7. Tre torn i Krabi vid Nong Talay och Sai Tai i Mueang Krabu och Neau Klong
 8. Ett torn i Nakhon Si Thammarat i Lansaka
 9. Ett torn på Phatthaung i Sri Nakarin-distriktet
 10. Ett torn i Chumphon vid La Mae
 11. Fem torn i Chonburi i Si Chang-distriktet
 12. Ett torn i Nong Bua Lamphu i Na Wang
 13. Ett torn i Kanchanaburi i Sai Yok
 14. Ett torn i Chiang Rai i Mae Fah Lueang-distriktet

DDPM har bekräftat att tsunamisirenerna vid dessa torn inte har fungerat fel. Signaler som skickades till dessa torn kom från satelliter. Signalerna från satelliter måste drivas av tekniker med dubbel lösenordssäkerhet.

Trots att DDPM sa att detta inte var ett fel har de inte förklarat exakt vad det var utan har bett allmänheten att inte kalla det ett fel eller fel.

Händelsen är fortfarande under granskning, sade DDPM, men betonade än en gång att det inte fanns något fel.

***************************

Denna artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats, TPN National och The Phuket Express, som ägs av oss.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/