Vapeninbrottstjuvar rånar kinesiska turister i Pattaya, en misstänkt greps

Pattaya —

Maskerade inbrottstjuvar bröt sig in i kinesiska turisters hus i Pattaya medan de viftade med skjutvapen och stal olika värdesaker innan de flydde. Polisen har gripit en av de tre misstänkta hittills.

Husinbrottet rapporterades till Pattaya-polisen tidigt på onsdagsmorgonen den 3 maj. Poliserna skyndade till platsen vid Pattaya Muang Mai Village, i Nongprue-distriktet, Banglamung-distriktet, för att hitta tre kinesiska offer, Wang Zhijun, 35, Lin Xuerui, 27, och Gu Junjie, 37 , i ett tillstånd av chock vid bostaden.

Vid förhör med offren fick poliserna veta att tre maskerade rånare bröt sig in i deras lokaler på småtimmarna den 3 maj. De viftade med vapen, band varje offers händer och fötter med ståltråd och hotade offren att lämna över sina tillhörigheter.

Rånet varade i cirka 15 minuter och rånarna tog sig av med 170,000 207,400 baht i kontanter, fyra mobiltelefoner, en iPad, tre armbandsur, en guldring och en svart Honda City sedan. Dessutom tvingade förövarna Wang att överföra XNUMX XNUMX baht från sitt bankkonto och tog också bort husets övervakningskameraserver med dem.

Enligt offren talade de misstänkta thailändska. De flydde i en svart Ford sedan och offrets stulna svarta Honda City sedan, lämnade offrets by och svängde vänster in på Jomtien Second Road. Polisen trodde att rånarna noga hade planerat brottet i förväg.

Pattaya-polisen började spåra GPS-spåret efter offrets stulna fordon och fann senare att det hade övergivits i den djupa skogen vid sidan av Nong Ta Uan Road i Pong-distriktet i Banglamung-distriktet, Chonburi. Vid inspektion hade brottslingarna bränt och kasserat bilens fjärrnyckel och flytt.

Polisen gick för att undersöka en annan plats i Khao Mai Kaeo-distriktet och hittade en svart Isuzu D-Max pickup som de trodde tillhörde de misstänkta. Dess registreringsskyltar hade tagits bort från både fram- och baksidan.

Enligt de senaste rapporterna kunde polisen gripa en av de misstänkta, 28-årige Chai Chanachai med thailändsk nationalitet. Han hittades gömd i ett rum i Nern Pra-distriktet i Mueang-distriktet, Rayong-provinsen, tillsammans med två andra medbrottslingar som enligt uppgift avlossade skott mot polisen och lyckades fly.

Mr Chai förhörs av polisen. Hans flyende medbrottslingar förväntas fångas snart, uppger polisen.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.