Världshälsoorganisationen avslutar global Covid-19-nödsituation

Världs nyheter-

Spridningen av covid-19 är inte längre en världsomspännande folkhälsokris, sade Världshälsoorganisationen fredagen den 5 maj 2023 nattetid i Bangkok, Thailand.

"I över ett år har pandemin varit på en minskande trend med befolkningens immunitet som ökar från vaccination och infektion, dödligheten minskar och trycket på hälsosystemen har lättat", sa WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus vid en presskonferens i Genève. .

Covid-19 pandemisk nödsituation såg bokstavligen år av företagsstängningar, restriktioner, nedstängningar och svårigheter för miljoner i Thailand, särskilt turistindustrin som TPN Medias hemmamarknad i Pattaya, Thailand är beroende av för över 90 procent av sin BNP.

Thailand avslutade alla sina Covid-19-restriktioner i mitten av 2022 men redan nu, långt in på 2023, fortsätter många thailändare att bära ansiktsmasker och Covid var senast en diskussionspunkt i media i april efter Songkran, det thailändska nyåret lockade miljoner att fira med vattenstrider, konserter, fester och festivaler.

Songkran hade ställts in tre år i rad förutom för traditionella och religiösa aktiviteter, vilket kostade den thailändska ekonomin miljarder. Gränserna stängdes, minus karantäner och restriktioner, under i princip två år, vilket decimerade Thailands bröd- och smörturismindustri. Med Covid äntligen i backspegeln fortsätter den thailändska ekonomin att återhämta sig.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/