Stränder till böcker Den ultimata guiden till internationella skolor i Pattaya

Thailand -

Att välja rätt internationell skola för ditt barn kan vara en svår uppgift, särskilt om du ska flytta till Pattaya. Med en uppsjö av tillgängliga alternativ kan föräldrar känna sig överväldigade och osäkra på var de ska börja. För att guida dig genom processen har vi sammanställt en omfattande guide för att välja en internationell skola i Pattaya.

För det första är det viktigt att fastställa vad du letar efter i en skola. Tänk på ditt barns behov, intressen och utbildningsmål, samt dina egna förväntningar på deras skolgång. Detta kommer att hjälpa dig att begränsa dina alternativ och fokusera på skolor som uppfyller dina krav.

En av de mest prestigefyllda internationella skolorna i Pattaya är Rugby School Thailand. Denna sampedagogiska internat- och dagskola grundades 2017 och erbjuder den brittiska läroplanen och ståtar med toppmoderna faciliteter inklusive ett sportcenter, pool och teater. Rugby School Thailand är känt för sin akademiska stringens, starka pastorala omsorg och betoning på att utveckla karaktär. Det är ett idealiskt val för föräldrar som värdesätter en traditionell brittisk utbildning och vill att deras barn ska uppleva en traditionell, brittisk fristående skola i en modern miljö.

Regents International School Pattaya är ett annat populärt val bland expatfamiljer. Denna sampedagogiska dag och internatskola erbjuder både International Baccalaureate (IB) och internationella GSCE/A Level-program. Regents är känt för sitt engagemang för en holistisk utbildning, med fokus på att utveckla väl avrundade individer som är beredda att anta 21-talets utmaningar. Dess enastående faciliteter inkluderar ett STEAM-center (vetenskap, teknik, ingenjörskonst, konst och matematik), ett center för scenkonst och en 50 meter lång swimmingpool i olympisk storlek.

St. Andrews Green Valley är en fullt auktoriserad IB PYP-skola som erbjuder Primary Years Program (PYP) från International Baccalaureate (IB), integrerat med British National Curriculum från förskola till år 11, följt av ett IB-program i år 12 och 13. Det är unikt genom att erbjuda en ackrediterad holländsk ånga för familjer från Nederländerna. Det ligger i en pittoresk miljö och har ett rykte om akademisk excellens och en stark känsla av gemenskap. Skolan är stolt över att tillhandahålla en stödjande och uppfostrande miljö, med små klasser och individuell uppmärksamhet för varje elev. St Andrews Green Valley erbjuder också ett brett utbud av fritidsaktiviteter, inklusive sport, musik, drama och samhällsserviceprojekt.

Mooltripakdee International School är en Cambridge-skola som erbjuder en unik blandning av österländska och västerländska utbildningsfilosofier. Skolan följer den engelska nationella läroplanen från Early Years Foundation Stage, som kulminerar i IGCSE- och IAS/A-nivåprov i Key Stage 4 och 5. MIS är känt för sitt fokus på välbefinnande, med tonvikt på att utveckla etiska och ansvarsfulla globala medborgare. Skolan erbjuder ett brett utbud av fritidsaktiviteter, inklusive thailändska kulturaktiviteter, sport, musik och samhällsserviceprojekt.

När du väljer en internationell skola finns det flera faktorer att ta hänsyn till utöver läroplanen och faciliteterna. En viktig faktor är skolans ackrediteringsstatus. Leta efter skolor som är ackrediterade av erkända internationella organ, såsom Council of International Schools (CIS), Educational Development Trust (EDT) eller International Baccalaureate Organization (IBO). Ackreditering säkerställer att skolan uppfyller rigorösa standarder för utbildningskvalitet och är engagerad i ständiga förbättringar. Medlemskap i Federation of British International Schools in Asia (FOBISIA) är också en bra indikator på en toppskola.

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är skolans läge och transportmöjligheter. Pattaya är en vidsträckt stad och trafiken kan vara en utmaning under rusningstid. Tänk på skolans närhet till ditt hem eller din arbetsplats, samt tillgången till skolbussar eller andra transportalternativ.

Skolans antagningsprocess är också värd att överväga. Vissa skolor har mycket konkurrenskraftiga antagningsprocesser, medan andra är mer inkluderande. Skolor kan vara mer villiga att ta emot elever i årskurser där det fortfarande finns många lediga platser och kan vara mer selektiva i andra åldersklasser, vilket är värt att överväga. Reflektera över ditt barns akademiska och fritidsaktiviteter, såväl som deras personlighet och inlärningsstil, när du bedömer deras sannolikhet att bli antagen till en viss skola.

Slutligen är det viktigt att besöka de skolor du funderar på och prata med nuvarande elever, lärare och administratörer. Detta kommer att ge dig en känsla av skolans kultur, värderingar och pedagogiska filosofi. Många skolor erbjuder öppna dagar eller individuella rundturer, och det är värt att ta sig tid att delta. Mitt råd är att följa dessa steg:

  1. Undersök skolorna online och gör en lista över möjliga alternativ.
  2. Begränsa din lista baserat på ditt barns behov, intressen och utbildningsmål.
  3. Tänk på ackrediteringsstatusen för varje skola, samt dess läge och
    transportalternativ.
  4. Titta på antagningsprocessen och bedöm sannolikheten för ditt barn att bli det
    antagen till varje skola.
  5. Schemalägg besök på skolorna på din kortlista och prata med nuvarande elever,
    lärare och administratörer.
  6. Utvärdera varje skola utifrån dess kultur, värderingar och pedagogiska filosofi, som
    samt dess faciliteter, fritidsaktiviteter och akademiska standarder.
  7. Ta ett slutgiltigt beslut baserat på din forskning och dina besök, och skriv in ditt barn i den skola som bäst motsvarar dina behov och förväntningar.

Kom ihåg att valet av en internationell skola är ett viktigt beslut som kommer att ha en betydande inverkan på ditt barns utbildning och framtidsutsikter. Ta dig tid att undersöka dina alternativ noggrant och välj en skola som passar ditt barns behov, intressen och mål. Du kanske vill söka stöd från en utbildningsbyrå för att hjälpa dig genom denna process – men se till att de är både välrenommerade och erfarna, till exempel British Learning Centre. Genom att följa dessa steg kan du säkerställa att du fattar ett välgrundat beslut och ger ditt barn den bästa möjliga utbildningen i Pattaya.

Skrivet av James Kemp.

James Kemp är biträdande skolchef vid British Learning Centre i Pattaya. James är en fullt kvalificerad lärare med över ett decenniums erfarenhet av undervisning i skolor, både i Storbritannien och internationellt. Han har nyligen tilldelats en National Professional Qualification in Senior Leadership och har levererat fortsatt professionell utveckling för lärare i Asien, Sydamerika och Storbritannien.

Det föregående är ett sponsrat inlägg från British Learning Center i Pattaya.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.