UPPDATERING: Misstänkt greps efter att ha erkänt att han mördat brittisk tonåring i Thailand

Lampang –

En misstänkt har gripits och enligt uppgift erkändes av thailändsk polis för att ha mördat en 16-årig brittisk/thailändsk tonåring som hittades död med huvudskador i en skog i Lampang-provinsen, norra Thailand, tidigare i veckan.

Vår tidigare historia:

Den avlidne tonåringen, Ben, 16, hittades i en lund i Ban Than-distriktet med skador som liknar trubbigt våld, rapporterade lokal polis på söndagsmorgonen den 7 maj.

På tisdag (9 majth) Region 5-polisen avslöjade för thailändska medier att de hade arresterat en manlig misstänkt som ursprungligen identifierades av polisen som Chaiwat Boonkarin, 44. Han anklagas för mord och för att ha gömt, flyttat eller förstört en kropp, särskilt Woramet Ben Taota16

Chaiwat ska ha erkänt för thailändsk polis att han dödade Ben, som har brittisk nationalitet men till stor del uppvuxen i Thailand. Ben har en brittisk far och thailändsk mamma och medlemmar av hans familj som var utomlands reste till brottsplatsen och konfronterade mördaren under en återuppförande av mordet.

Thailändsk lag kräver något kontroversiellt återskapande av större brott för att korrekt befästa en dom.

Chaiwat hävdade för thailändsk polis att både offret och han själv var inblandade i en narkotikaaffär och hävdade att de två bråkade om droger. Chaiwat uppgav att han kände att han blev lurad under affären och tappade humöret. Ben hade deltagit i mötet med Chaiwat med en thailändsk kvinna som han påstods vara romantiskt inblandad med och vars öde fortfarande är okänt.

Chaiwat blev arg under bråket och berättade för thailändsk polis att han attackerade och slog Ben med en träpinne och dödade honom.

Chaiwat vägrade dock att säga något om den thailändska tonårskvinnan som var tillsammans med Ben som också fortfarande är försvunnen och vars föräldrar har bett om svar om.

Chaiwat hade precis släppts från det thailändska fängelset åtta månader tidigare för sexbrott.

Vid återuppförandet utmanade Bens pappa, Steven, 60, mördaren att se honom i hans ögon och erkänna honom, vilket mördaren inte gjorde. Steven sa att han hoppades att mördaren dog i fängelset och betonade att hans son var en bra pojke men fortfarande ung och aldrig skulle få en chans att växa upp.

Steven kallade mördaren "Ren ondska" och han och offrets mor lovade att noga följa fallet och se till att rättvisa åstadkoms.

Thailändsk polis fortsätter att leta efter ledtrådar i fallet med den försvunna tonåringskvinnan som var tillsammans med Ben, som är 16. Chaiwat fortsätter att vägra att prata om henne i presstid.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.