Rattanon stormar framåt med back-to-back 68:or för att leda Thailand Mixed Cup

Den tidigare Thailand Open-vinnaren Rattanon Wannasrichan satte sin andra raka 68 för att ta en tvåtaktsledning efter omgång två av Bt3.45 miljoner Thailand Mixed Cup som presenterades av TrustGolf på par-73 St. Andrews 2000 i Rayong på lördagen.

Den 27-årige spelaren sköt åtta birdies mot en dubbel bogey på det 17:e hålet och en bogey på nr 11 för att fullborda sina 36 hål på 10 under-par-136, två framför Chonjarern Baramithanaseth, Tawan Phongphun och Aunchisa Utama. 

Efter en regnförsening som gjorde att bara halva planen slutförde sina rundor på fredagen turades Rattanon och de återstående spelarna om 24 timmar senare. 

Rattanon hade en berg-och-dalbana som innehöll tre raka birdies mellan nr 12 och 14 för att gå upp på 11 under innan han begick en dubbel på nr 17 men slutade med en birdie på nr 18.

"Även jag gjorde några misstag och kunde ha skjutit en lägre poäng, jag uppnådde fortfarande mitt mål genom att slå en 68. Åtminstone slog jag fler bra skott än dåliga," sa Chanthaburi-födde vars seger i 2017 Thailand Open, ett Asian Tour-evenemang, är fortfarande hans största vinst hittills.

Sedan Rattanon vann Thai PGA Tour 2020 har Rattanon ännu inte lyft pokalen igen. Hans senaste bästa försök var en tvåa i Singapore International 2022 där han förlorade slutspelet mot den sydkoreanske stigande stjärnan Tom Kim.

"Jag vill alltid vinna varje turnering jag deltar i. Men jag vill inte sätta höga förhoppningar på mig själv eftersom det kommer att sätta mig under press och hindra mig från att spela på min nivå. Det jag behöver göra är att hålla mig till spelplanen genom att slå fairways och sikta på rätt platser på greenerna”, sa Rattanon som vann tre gånger på All Thailand Golf Tour.

Chonjarern, en 22-åring från Nakhon Sawan, sköt en låg runda på 65 och genererade fyra birdies på de första nio och fyra till efter svängen utan bogey. Han satt två skott tillbaka på 8 under-par-138 tillsammans med Tawan, som kortade en 70. Aunchisa hade redan avslutat sin runda på fredagen.

Phannarai Meesom-us var ett skott bakom på femte plats, och sköt sju birdies och en örn på nr 13 mot två bogeys på nr 5 och 17 för en andra omgång av 66 och totalt 139. Ledaren i första omgången Kamalas Namuangruk kortade ett jämnt par 73 för totalt 140, fyra skott utanför tempot.

Som en konsekvens av de dåliga väderförhållandena, som orsakade en försening i schemat, har arrangörerna valt att begränsa Thailand Mixed Cup till en turnering i tre rundor som omfattar totalt 54 hål. 

Den sista omgångens bevakning kan ses live på TrustGolfs Facebook Fanpage och YouTube-kanal från klockan 9 och framåt.

TrustGolf, ett inomhusträningscenter med banbrytande teknologi, har varit spetsen för organisationen av Thailand Mixed i tre på varandra följande år, vilket ger en plattform för manliga och kvinnliga spelare att finslipa sina färdigheter. Turnén stöds av Thailands Sports Authority, National Sports Development Fun, Tourism Authority of Thailand, Tourism Authority of Rayong, Bangkok Bank, B. Grimm Company, Bond Holdings, AIS Airplay, Bridgestone Golf, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Balance Golf Nutrition, Leborn, LMV, Udommpanich, St.Andrews 2000 och Barcelona Valley. 

…………………………………………………………….

 

Om TrustGolf

 

 TrustGolf, ett inomhusträningscenter med avancerad teknik, har varit avgörande för att stödja internationella golfturneringar, inklusive 'TrustGolf Women Scottish Open', ett samsanktionerat evenemang mellan Ladies European Tour och LPGA Tour från 2021-2025. Evenemanget väckte stort intresse från ledande golfare över hela världen och bidrog till att främja en positiv image för Thailand. Dessutom gav TrustGolf thailändska kvinnliga spelare möjligheten att tävla i detta prestigefyllda europeiska evenemang.

År 2023 kommer TrustGolf att vara värd för fem Thailand Mixed-serier, med en total prissumma på 17 miljoner Bt. Dessutom kommer TrustGolf Tour att organisera TrustGolf Asian Mixed-evenemang, tresanktionerade av Asian Tour, Ladies European Tour och TrustGolf Tour, med en total prissumma på 1.5 miljoner USD. TrustGolf Link Series kommer också att fungera som Access Series för Ladies European Tour och inkluderar TrustGolf Women Scottish Open, med en prissumma på 2 miljoner USD.”

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/