Piratkopierade vårdbjörnar värda nästan en miljon baht beslagtogs på marknaden i Bangkok

Bangkok -

Mer än 1,000 XNUMX olicensierade och förfalskade Care Bears som är värda nästan en miljon baht beslagtogs på Sampeng Market.

Central Investigation Bureau (CIB) rapporterade denna vecka att de slog till mot flera dockbutiker på Sampeng Market i Bangkok. Razzian kom efter att många dockbutiker på Sampeng Market gjorde reklam för sina produkter via sociala medier. Många butiker hittades med olicensierade Care Bears.

Butiksägare greps för olaglig innehav eller import av olicensierade produkter utan Thai Industrial Standard (TIS)-märkning. Mer än 1,000 900,000 olicensierade Care Bears beslagtogs, värda mer än XNUMX XNUMX baht.

Consumer Protection Police Division (CPPD) har varnat säljare som säljer produkter att de måste kontrollera om dessa produkter har en TIS-märkning. TIS-etiketten kan kontrolleras på www.tisi.go.th.

Om någon upptäcker några olicensierade produkter, vänligen rapportera till CPPD-hotline på 1135.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.