Pattaya-polisen varnar misstänkta prostituerade att inte sälja sexuella tjänster till turister

FOTO: Dailynews

Pattaya —

Pattayas turistpolis begav sig ner till Pattaya Beach i går kväll och varnade stadens damer och transpersoner att sluta sälja illegala sextjänster och flytta från stranden.

I går kväll den 17 maj inspekterade flera poliser och turistpoliser vid stranden i Pattaya för att instruera personer som misstänks ha sålt sexarbete till turister att röra sig längs stranden.

Polisen, ledd av Pol. Överste Somchai Thiraphatphaisarn, informerade individerna att det var emot thailändska lagar att gå på stranden och sälja sextjänster till förbipasserande turister. Om de skulle fångas för att upprepa den här handlingen igen, skulle de få hårda böter, sa överste Somchai.

De påstådda sexarbetarna fördes sedan till polisstationen för att få sin identitet dokumenterad och döms till böter. Överste Somchai sa att tillslaget var i enlighet med order från den nationella biträdande polischefen Surachate "Big Joke" Hakparn att bevara en familjevänlig bild av Pattaya City.

Prostitution är olagligt i Thailand även om lagförslag väntar för att få ett slut på denna kriminalisering, och den nya regeringskoalitionen ledd av Move Forward har också sagt att de stöder att göra prostitution laglig. För mer information om detta, tryck eller klicka här. Pattaya-polisen uppgav dock att deras jobb är att upprätthålla den nuvarande lagen, inte att överväga lagstiftning eller lagändringsförslag.

Tjänstemännen betonade också för företagare att inte utnyttja besökare och avstå från att slåss med turister. Den som har problem kan ringa polisens jourtelefon 1155.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.