Jakraphan säkrar dominerande ledning med Double Eagles på St. Andrews 2000 i Rayong

Två spektakulära örnar drev Jakraphan Premsirigorn till en övertygande ledning på 14 poäng över filippinen Justin Raphael Quiban efter omgång tre av Bt3.45 miljoner Thailand Mixed Stableford Challenge på Par-73 St. Andrews 2000 i Rayong på torsdagen.

Trots en trög start som såg honom stöta på en bogey inom de första fem hålen, sköt Thai-Hong Kong-spelaren fyra birdies, två örnar på 11:e och 18:e hålet med ytterligare en bogey på det 17:e hålet för att få 16 poäng för en enastående totalsumma poäng på 47 poäng.

 "Det var faktiskt lite tufft på grund av det blåsiga läget. Jag blev lite stel kanske för att jag var lite nervös som ledare, sa den 31-årige Jakraphan eller kärleksfullt känd som "Johnny" av sin familj och vänner. 

”Det var tills på 6:e hålet som jag äntligen fick en birdie. Jag försökte prata med min caddie för att slappna av. Han sa till mig att bli självsäker och ta några chanser, tillade Jakraphan som vann Thailand Mixed Q-School på Lake View Resort and Golf Club i mars. 

"Men vändpunkten var på det 11:e hålet där jag sköt en örn. Jag fick min fart sedan dess. För den andra örnen den 18:e förväntade jag mig inte det. Bollen fortsatte bara att rulla nära tappen. Ibland måste man ha lite tur, tillade han.

Med en rejäl 14 poängs ledning över Quiban, som släpade efter med 33 poäng, går Jakraphan in i sista omgången med stort självförtroende. Fredagens final ger honom en möjlighet att säkra en betydande seger, den första sedan hans triumf i All Thailand Golf Tour i Khon Kaen för sex år sedan.

 "Jag borde känna mig mer bekväm imorgon, men jag är fortfarande lika beslutsam som vanligt. Jag kommer att sträva efter att behålla fokus på mitt spel, särskilt på greenerna, för att skapa möjligheter för birdies. Jag har inte råd att vara för avslappnad”, sa han.

Quiban, som tidigare uppnått två segrar på en lokal turné i Filippinerna, säkrade berömvärda 11 poäng med en anmärkningsvärd uppvisning av sju birdies ackompanjerade av tre bogeys. 

"Jag hade en långsam start idag, med bara en fairway på de första nio. Men lyckligtvis efter 4:e hålet lyckades jag komma tillbaka till min grund och slå tre birdies. Efter det kände jag mig mer bekväm och slog mer fairways och greener. Så småningom gjorde jag fler birdies”, sa 27-åringen som placerade sig i två topp fem på Asian Tour 2018 och 2022. Han har ännu inte fått ett genombrottsseger utomlands. 

"Jag känner mig ganska självsäker. Jag känner mig bekväm med min sving och min puttning är riktigt bra. Men ledaren kommer att släcka ljuset imorgon. Så jag måste spela bra golf och minska mina förväntningar, sa Quiban.

Med 16 poäng från ledningen var Newport Laparojkit som hade en bogey fri runda där han sköt fyra birdies för 8 poäng och totalt 31.

I motsats till förra veckans slagspelshändelse tilldelar Stableford-formatet poäng till spelare baserat på antalet slag som tagits på varje hål. Enligt detta system tjänar spelare poäng för birdies (2 per birdie) och eagles (5 per eagle), medan bogeys (-1 per bogey) och dubbla bogeys (-3 per dubbel bogey eller mer) drar av poäng från deras totalsumma. Spelaren med högst poäng i den fyra dagar långa turneringen kommer att gå därifrån med titeln.

Livebevakning av turneringen kan ses på TrustGolf Facebook Fanpage och TrustGolf Youtube Channel från kl. 9 och framåt.

TrustGolf, ett inomhusträningscenter med banbrytande teknologi, har varit spjutspets för organisationen av Thailand Mixed i tre på varandra följande år, vilket ger en plattform för manliga och kvinnliga spelare att finslipa sina färdigheter. Turnén stöds av Sports Authority of Thailand, National Sports Development Fun, Tourism Authority of Thailand, Tourism Authority of Rayong, Bangkok Bank, B. Grimm Company, Bond Holdings, AIS Airplay, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Balance Golf Nutrition, Leborn, LMV, Udommpanich, St.Andrews 2000 och Barcelona Valley.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/