Jakraphan tar ledningen vid Thailand Mixed Stableford Challenge

Storslående Jakraphan Premsirigorn producerade en anmärkningsvärd runda vid Bt3.45 miljoner Thailand Mixed Stableford Challenge, genererade nio birdies och tog en ledning på 8 poäng över Newport Laparojkit på par-73 St. Andrews 2000 i Rayong på onsdagen.

Vinnaren av Thailand Mixed Q-School i februari noterade på ett imponerande sätt fyra birdies på de bakre nio och lade till ytterligare fem på fronten, tjänade totalt 18 poäng och slutade på 31 på väg in i helgens rundor på par-73-banan.

 "Jag spelade exceptionellt bra genom att skjuta nio birdies utan bogey. Allt var perfekt”, sa den thailändska spelaren som har Hong Kog-arv. 

"Min puttning var otrolig. Jag placerade mina skott strategiskt på greenerna, vilket gav mig själv många målchanser. Jag kunde slå 17 greener i regleringen. Ett särskilt minnesvärt ögonblick var när jag gjorde en anmärkningsvärd 14-yards putt på det tredje hålet, vilket verkligen fick mig in i spåret, tillade Jakrapha som drabbades av en ländryggsskada när han spelade Thailand Mixed Cup (slagspelsformat) vid detta plats förra veckan

"Jag var lite orolig och var tvungen att närma mig förra veckans spel med försiktighet. Men jag är glad att kunna säga att saker och ting förbättras efter att ha genomgått terapi och införlivat stretching i min rutin”, tillade Jakraphan, vars anmärkningsvärda vinst kom på All Thailand Golf Tour i Khon Kaen redan 2017.

Om sin plan för helgens omgångar sa han, "Jag kommer att fokusera på att genomföra mitt spel utan att oroa mig för resultatet eller vinna. Jag har lärt mig av förra veckans misstag, och jag kommer inte spela för aggressivt. Mitt huvudmål den här veckan är att minimera antalet bogeys och bibehålla konsistensen."

Newport Laparojkit, med 8 birdies och 4 bogeys, samlade ihop 12 poäng i den andra omgången, vilket förde hans totala till 23 och placerade honom 8 poäng bakom den nuvarande ledaren.

"Jag gjorde många birdies men hade några bogeys också. Ändå är jag glad över att ha slagit under par varje dag”, sa den 25-årige golfaren som tog examen från San Diego State University innan han återvände till Thailand under covid-19-perioden 2020.

På tal om sin spelplan sa han: "Jag planerar att sätta mig själv i en bra position och satsa på birdies. Du behöver inte nödvändigtvis slå bollen särskilt långt. Nyckeln är att hitta fairways och sedan slå bra infallsskott för att skapa birdie-möjligheter. 

”Det är inte alltid nödvändigt att attackera stiftpositionerna. Jag vill inte sätta för stor press på mig själv genom att ha höga förväntningar. Jag hoppas bara att få spela den bästa golfen jag kan”, tillade den Newport-födde som har en titel bakom sig efter att ha vunnit på Thai PGA Tour i Chiang Mai förra året. Hans bästa avslutning på Thailand Mixed var femma förra veckan här på St. Andrews 200.

Efter bara en poäng var duon Tawan Phongphun och Justin Raphael Quiban från Filippinerna. Tawan producerade 5 poäng, medan Justin fick 18 poäng, vilket bidrog till deras individuella totalsumma på 22 poäng vardera.

Samtidigt tjänade den första omgångens ledare Chonjarern Baramithanaseth bara två poäng, vilket ger sin totala summa till 20 när han går in i den tredje omgången.

I motsats till förra veckans slagspelshändelse tilldelar Stableford-formatet poäng till spelare baserat på antalet slag som tagits på varje hål. Enligt detta system tjänar spelare poäng för birdies (2 per birdie) och eagles (5 per eagle), medan bogeys (-1 per bogey) och dubbla bogeys (-3 per dubbel bogey eller mer) drar av poäng från deras totalsumma. Spelaren med högst poäng i den fyra dagar långa turneringen kommer att gå därifrån med titeln.

Livebevakning av turneringen kan ses på TrustGolf Facebook Fanpage och TrustGolf Youtube Channel från kl. 9 och framåt.

TrustGolf, ett inomhusträningscenter med banbrytande teknologi, har varit spjutspets för organisationen av Thailand Mixed i tre på varandra följande år, vilket ger en plattform för manliga och kvinnliga spelare att finslipa sina färdigheter. Turnén stöds av Sports Authority of Thailand, National Sports Development Fun, Tourism Authority of Thailand, Tourism Authority of Rayong, Bangkok Bank, B. Grimm Company, Bond Holdings, AIS Airplay, Bridgestone, Trust Pharmacy, Trust Live Streaming, Adidas Golf, Balance Golf Nutrition, Leborn, LMV, Udommpanich, St. Andrews 2000 och Barcelona Valley.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/