Pattayas myndigheter undertecknar MOU för att utveckla välfärdssystem för hemlösa och tiggare

FOTO: Pattayas turistpolis

Pattaya —

Pattayas myndigheter undertecknade ett samförståndsavtal (MOU) för att utveckla ett välfärdssystem för hemlösa och tiggare.

Enligt Pattaya-tjänstemän visade en undersökning som genomfördes 2019 att det fanns 2,721 19 hemlösa individer i hela landet i Thailand. Men på grund av covid-3,500-pandemin har antalet ökat markant till cirka 4,000 XNUMX till XNUMX XNUMX personer.

För att komma till rätta med denna oroande ökning har Pattaya-tjänstemän samarbetat med Laem Chabang Municipality-tjänstemän och undertecknat ett samförståndsavtal (MOU) den 18 maj. Målet med detta samarbete är att utveckla ett effektivt välfärdsprogram som stödjer hemlösa individer och tiggare.

De viktigaste målen för programmet är att säkerställa att dessa individer har tillgång till sjukvård, förbättra sin sociala värdighet och främja positiva samhälleliga attityder gentemot dem.

Som nästa steg kommer forskning att genomföras för att fastställa den exakta hemlösa befolkningen i Chonburi. Resultaten från denna forskning kommer att användas för att skapa planer och initiativ som syftar till att förbättra deras livskvalitet.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.