Förbud mot alkoholförsäljning kommer att äga rum i vissa områden i Banglamung och Nongprue från och med ikväll

Chonburi –

Ett förbud mot alkoholförsäljning kommer att äga rum i vissa områden i Nongprue, Banglamung och Chonburi för lokala val.

Chonburi Provincial Administrative Organisation har tillkännagett ett försäljningsförbud och distribution av alkohol från 6:00 på lördag (20 maj)th) till söndag (21 majst) 6:00. Alkoholförsäljningsförbudet kommer att gälla för ett lokalval för medlemmar i den provinsiella administrativa organisationen på söndag (21 maj)st).

Förbudet mot försäljning av alkohol kommer att gälla för specifika områden nedan:

  • Na Pa underdistrikt (förutom byn M.4) i Mueang Chonburi
  • Mueang underdistrikt (förutom byn M.1,2,3,4,5) och Saensuk underdistrikt i Mueang Chonburi.
  • Mueang underdistrikt (endast för M.1, 2, 3, 5 by), Nong Kang Kok underdistrikt (förutom M.1, 4 by) i Mueang Chonburi
  • Nong Ree underdistrikt (förutom M.1, 3 och Na Pa underdistrikt M.4 by) i Mueang Chonburi
  • Nongprue underdistrikt (endast för M.1, 2, 3, 6, 11 byar) och Pong underdistrikt (förutom M.5, 6, 10 byar) i Banglamung-distriktet.
  • Thung Sukkhala underdistrikt (endast för M.12 by), Nong Kham underdistrikt (endast för M. 11 by), i Bueng underdistrikt (förutom M. 2, 3, 4, 6, 7, 8 by) i Si Racha-distriktet.
  • Koh Chan-distriktets valkrets 1

Om du är osäker på om ditt lokala område påverkas kan du kontakta ditt lokala kommunkontor eller Pattayas hotline på 1337. TPN media noterar att centrala Pattaya och de viktigaste turistområdena INTE påverkas även om vissa platser i den så kallade mörksidan kommer att bli det.

Tyvärr innebär detta för tredje helgen i rad att vissa platser som fokuserar på alkoholförsäljning som barer kommer att behöva stänga. De två senaste helgerna påverkades av nationella val i Thailand.

Den som bryter mot lagen ska dömas till fängelse i upp till sex månader eller böter på upp till 10,000 XNUMX baht eller båda.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.