Thailändsk brottsbekämpning arresterade 37 kambodjanska tiggare i Pattaya

Pattaya –

Anti-Trafficking in Persons Division (ATPD) arresterade 37 kambodjanska tiggare som bestod av 19 vuxna och 18 barn i Pattaya.

Överste Pattanapong Sripinproa från ATPD berättade för Pattaya News att mer än 50 poliser, inklusive Pattaya-polisen och Banglamung-polisen, först slog till mot Soi Sukhumvit 7 i Nongprue vid gryningen idag, den 27 maj 2023. Räderna kom efter fortsatta klagomål från oroliga migranter om odokumenterade medborgare. och stör företagare, invånare och turister runt Pattaya.

Två hem gjorda av zink hittades på Soi Sukhumvit 7 baserat på tips från informanter. Sju barn i åldrarna ett till åtta år och tre vuxna hittades. Inga identifikationshandlingar hittades med dem och ingen av de närvarande hade lagliga visum eller pass som tillåter dem att stanna i Thailand.

Poliser slog sedan till mot en annan målplats i Soi Naklua 14. Två radhus hittades med 16 kambodjanska vuxna och 11 barn i åldern från bara några månader till åtta år gamla. Återigen hade ingen av dem juridiska identifikationshandlingar, pass eller visum. Det hittades också föremål för tiggeri som koppar och skålar och myntdiskar.

Dessutom var fem av de vuxna tidigare efterlysta misstänkta med aktiva thailändska arresteringsorder, även om deras namn inte släpptes av ATPD.

En av de påstådda tiggarna som endast identifierades som Mr. O, 27, hävdade att han inte var en tiggare utan han arbetar på ett hotell. Men herr O förvärrade sin situation när han erkände att han inte hade något arbetstillstånd eller visum för att arbeta på det oidentifierade hotellet och ATPD sa att de skulle undersöka hotellet för att anställa anställda utan juridiska dokument också.

Mr O förvärrade en redan dålig situation när han också berättade för polisen att de flesta av de arresterade inte tiggde utan "bara" spelade. Mr. O var kanske inte medveten om att Thailand till skillnad från Kambodja har några av de strängaste anti-spellagarna i världen och att det är strikt olagligt och har värre rättsliga påföljder än tiggeri.

ATPD berättade för Pattaya News att dessa tiggare olagligt tog sig in i Thailand. De bar med sig barn när de tiggde i turistområden och irriterade företagare och turister. De får minst 300 till 1,000 XNUMX baht per dag, tillade ATPD.

Alla de arresterade fördes till Banglamungs polisstation och Chonburi skydd för barn och familjer för att förbereda sig för utvisning till Kambodja. De med arresteringsorder kommer också att ställas inför ytterligare rättsliga anklagelser.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.