En titt på veckan som kommer: Visakha Bucha-dagen är runt hörnet i Thailand nästa helg tillsammans med alkoholförbud

Thailand -

Thailand är värd för en ceremoni till minne av Vesak, eller Visakha Bucha-dagen i början av nästa månad med mer än 3,500 50 munkar från XNUMX länder som kommer att delta i det två dagar långa firandet.

Enligt National News Bureau of Thailand (NNT) har Thailands högsta råd för Sangha meddelat att Vesak-firandet officiellt kommer att hållas den 1-2 juni 2023. Den 18:e upplagan av evenemanget kommer att organiseras gemensamt av Maha Chulalongkorn Raja Vidyalaya University, Sanghas högsta råd och den thailändska regeringen.

Evenemanget kommer att börja den 1 juni och pågå till 5 juni, med öppningsceremonin som leds av den högsta patriarken Ariyavongsagatanana följt av seminarier på Maha Chulalongkorn Raja Vidyalaya University på eftermiddagen. Den 2 juni kommer buddhistiska munkar och hängivna att samlas vid FN:s högkvarter på Ratchadamnoen Road för en ceremoni ledd av presidenten för Privy Council, Gen Surayud Chulanont. Deltagarna kan också delta i böner på Phutthamonthon i Nakhon Pathom-provinsen.

Ständiga inrikesministern Suttipong Juljarern uppgav att inrikesministeriet kommer att meddela guvernörer över hela Thailand att de hissar den nationella flaggan tillsammans med den buddhistiska flaggan för att främja Vesak-dagen. Han uppmuntrar också thailändska buddhister att delta i meritskapande aktiviteter från 1-7 juni och avstå från spel under den perioden.

Pattaya News noterar att ett alkoholförsäljningsförbud och stängning av nöjesställen kommer att upprätthållas i hela landet för att respektera den heliga ceremonin under evenemangsperioden på den faktiska Vesak-dagen, 3 juni, lördag, under 24 timmar från fredag ​​kväll till lördag/söndag morgon kl. Midnatt.

Det innebär att alkoholförsäljning och barer kommer att stänga hela dagen den 3 juni i 24 timmar och, ja, det kommer att påverka både fredag ​​och lördag kväll nästa helg. Vissa ställen kan dock välja att öppna före stängningen på fredag ​​och vissa kan välja att öppna efter att stängningen slutar på söndag morgon efter midnatt på lördag.

Under tiden, om du letar efter ett annorlunda och läckert sätt att njuta av nästa helg, inbjuder vi dig att bege dig till Central Pattaya Shopping Mall för att delta i Sea Bear x Central Pattaya matfestival!

Från den 1:a till den 7:e juni kommer det att finnas en matfest på Central Pattaya köpcentrum som erbjuder alla typer av läckra thailändska rätter från hela kungariket. Mässan kommer att äga rum på G-våningen i gallerian vid strandsidan under dagtid.

Bäst av alla, Havsbjörn, en thailändsk känd foodie och influencer på Facebook med över 1.8 miljoner följare, kommer att vara närvarande vid evenemanget för att exklusivt träffa fans och besökare. Hon är känd för sin passion för mat och förmåga att dela sina kulinariska upplevelser med sina följare på de mest aptitretande sätt.

Så om du vill fira den kommande veckan på ditt eget sätt, kanske du vill ge detta evenemang ett försök!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.