Pattaya City avslutar mandatet för scoutuniformer i offentliga skolor

Pattaya, Thailand-

Pattaya-tjänstemän har instruerat alla utbildningsinstitutioner under deras jurisdiktion att avskaffa mandatet för studenter att bära scout- och flickscoutuniformer, i ett steg som liknar steg som andra institutioner i hela kungariket nyligen har tagit.

Facebook-kontot 'Pattaya Direct Line' publicerade rapporten efter ett tillkännagivande från borgmästaren i Pattaya. Policyn införs i syfte att lindra den ekonomiska påfrestning som enhetliga kostnader sätter föräldrarna på.

Pattayas borgmästare Poramet Ngampichet sa att han snart kommer att utfärda ett officiellt dokument som beskriver de nya riktlinjerna för skolor. Han noterade vidare att studenter som inte har råd med scoutuniformer kommer att tillåtas ta på sig en normal studentuniform, kompletterad med ett märke, halsduk eller hatt.

Borgmästaren sa att han förväntar sig att detta tillkännagivande kommer att bidra till en minskning av hushållens utgifter. Han försäkrade också föräldrar om att scoutprogrammet skulle fortsätta att upprätthålla sin anpassning till läroplanen och ge omfattande utbildning till unga elever.

Även om ändringen kommer att erbjuda betydande lättnad för vissa, är den inte obligatorisk för några elever och är främst avsedd som ett alternativ för familjer som tycker att det är ekonomiskt utmanande att köpa scoutuniformer.

Det föregående är ett pressmeddelande från National News Bureau of Thailand och Pattaya City.

Pattayas borgmästare Poramese Ngampiches, Middle, vid ett koreanskt evenemang nyligen, avslutade mandatet.
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/