Move Forward Party avslöjar påstådda polismutor som involverar överbelastade lastbilar i Thailand

FOTO: MGROnline

Nationellt —

Den thailändska kungliga polisen är i varmt vatten efter anklagelser om att några av dess tjänstemän utpressar mutor från överlastade lastbilar i utbyte mot att blunda.

Anklagelsen kom först fram efter att riksdagsledamot Wiroj Lakkhanaadisorn från Move Forward Party hävdade att några poliser inom den kungliga thailändska polisen utpressade mutor från lastbilschaufförer med överlastad last.

De som betalade mutan skulle få ett klistermärke med olika design baserat på hur mycket pengar de betalade för att kringgå de erforderliga vägningsprocedurerna vid lastbilskontrollpunkter när så önskades trots att de var olagligt överlastade, hävdade Wiroj.

Dekaldesignerna varierade från solen, en kanin eller till och med Jaian (en berömd seriefigur i Doraemon). Mönstren angav också poliserna som gav klistermärkena till lastbilschaufförer.

Enligt Wiroj har denna praxis pågått under en betydande tidsperiod och kan uppskattas till över 10-20 miljarder baht per år. Beloppet för mutbetalningen kan nå upp till 25,000 XNUMX baht per månad, enligt honom.

Som svar på anklagelserna har rikspolischefen Pol. General Damrongsak Kittiprapas har beordrat motorvägspolisen som ansvarar för vägning av lastbilar att skyndsamt undersöka saken.

Polisen skulle inte bara vidta åtgärder mot de överlastande förarna, de skulle också hitta de korrupta poliserna och straffa dem inklusive utvisning ur styrkan.

General Damrongsak sade också att den kungliga thailändska polisen välkomnar all information om påstådda mutor från allmänheten.

Generalmajor Ekkarat Limsangkat, befälhavaren för Highway Police Division, har förflyttats till en inaktiv position inom Central Investigation Bureau.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.