Idag är det World No Tobacco Day, Thailands kampanj är inriktad på att stoppa vaping

Thailand-

Idag, den 31 maj 2023, är det World No Tobacco Day, som utsetts av Världshälsoorganisationen, eller WHO.

Dagen är utformad, enligt WHO, för att bygga upp medvetenheten kring farorna med rökning. Den är särskilt utformad för att belysa hälsoriskerna med rökning och de potentiella farliga effekterna av passiv rökning för icke-rökare.

I Thailand fokuserar Non-Smoking Campaign Foundation och Tobacco Consumption Control Network på vaping, vilket de säger är ett stort och växande problem för ungdomar.

Därför är kampanjsloganen för World No Tobacco Day 2023 i Thailand "E-cigaretter är giftiga, beroendeframkallande, farliga".

Thailand har några av de strängaste anti-vaping-lagarna i världen, konstaterar TPN, även om många aktivister och grupper har kämpat för att legalisera det, med fokus på det faktum att det enligt dem är ett säkrare alternativ än cigaretter och hjälper många människor sluta röka.

I Bangkok sa under tiden guvernör Chadchart Sittipunt den 30 maj 2023 att han anser att det inte är någon dag för rökning varje dag och att hans team kommer att fokusera på att upprätthålla röklagarna i huvudstaden.

Thailand har många rökrelaterade lagar men de tillämpas sällan vilket leder till regelbundna klagomål från icke-rökare om människor som lyser upp i allmänna utrymmen, barer, restauranger och mer. För mer information om Thailands lagar om rökning från oss, klicka eller tryck här.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/