Brittisk man säger att han blev lurad för ägande av Koh Samui Condo

Samui –

En 70-årig brittisk man har lämnat in en anmälan till Thai Central Investigation Bureau (CIB) efter att han köpte en lyxig bostadsrätt på 15 miljoner baht på Koh Samui för många år sedan men har fortfarande inte fått juridiska dokument som bekräftar hans ägarefartyget.

David Edward Chappelle, 70, brittisk medborgare, och Pattakorn Teepbunrat, en representant för Thailands konsumentråd, lämnade in en gemensam rapport till CIB på torsdagen (1 juni).

Mr. Pattarakorn sa, "Mr. David lämnade in ett klagomål till Thailands konsumentråd för sju år sedan 2016. Han sa att han köpte en lyxig bostadsrätt från ett fastighetsbolag för 15 miljoner baht. Därefter har han varje år besökt och vistats på bostadsrätten tre gånger om året. Han har försökt att be om ett lagligt innehav av dokument från företaget för att visa sitt ägande men han har alltid misslyckats.”

”I april i år, 2023, fick han reda på att bolaget inte gjorde någon registrering för laglig besittning av bostadsrätten åt honom. Som ett resultat äger Mr. David inte lagligt lägenheten han betalade femton miljoner baht för. Vi upptäckte att det finns många offer som klagar på det här företaget med liknande fall, de flesta är utlänningar som David, som har kostat mer än 100 miljoner baht i skadestånd.” Mr. Pattarakorn uppgav.

CIB accepterade rapporten och sa att de skulle granska ärendet. Namnet på fastighetsbolaget i fråga hölls undan på grund av pågående rättsliga åtgärder och thailändska förtalslagar.

=========================

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/