Två kineser greps för internationell hybridbedrägeri efter sökningar på lyxhus i Prawet, Bangkok

BANGKOK (NNT) – Polisen har gripit två kinesiska misstänkta som påstås vara inblandade i en internationell investeringsbluff som har orsakat så mycket som 10 miljarder baht i skador över hela världen. Gripandena gjordes efter en husrannsakan av flera lyxhus i Prawet-distriktet i Bangkok.

Tjänstemän från relevanta myndigheter genomförde operationen "Trust No One" som involverade sökningar på 19 platser i Bangkok. Söksidorna av särskilt intresse var lyxhus i Prawet-distriktet. Värdena på bostäderna varierade från 35 till 60 miljoner baht. Under husrannsakan greps två kinesiska misstänkta för bedrägeri av allmänheten och penningtvätt. 1.5 miljoner baht i kontanter beslagtogs, tillsammans med bostadsrätter värda 60 miljoner baht, lagfart för bostadsrätter värda 128 miljoner baht, 14 Bearbrick-figurer, 6 iPhones och ett antal iPads, Macbooks och märkesväskor.

Poliser inspekterade också 16 andra platser i bostadsområdet där målsökningsplatserna var belägna. Lyxbilar, dokument, egendomshandlingar och kontanter beslagtogs vid dessa inspektioner.

Insatsen inleddes efter att polisen fått information från offer, som hävdade att bedragare hade använt falska sociala medier-profiler för att bekanta sig med dem. Bedragarna uppmuntrade dem sedan att investera i falska digitala valuta- eller tillgångshandelsplattformar, i det som kallas "hybridbedrägerier". Enligt polisen har 35 miljoner baht i skadestånd ådragits thailändska offer.

Thailändska tjänstemän har också samordnat med USA:s FBI, Secret Service och Department of Homeland Security i frågan, eftersom det finns två fall i USA och ett fall i Storbritannien som involverade detta nätverk av bedragare – skadevärdet från de 3 fallen uppgå till cirka 1 miljard baht. Tjänstemännen tror att det finns många fler offer och att det totala värdet av förlusterna sannolikt har nått 10 miljarder baht.

Information och källa: NNT

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2023!
Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.