Thailands framstegsparti diskuterar decentralisering

Move Forward Party (MFP) har hållit ett inofficiellt möte med provinsiella och kommunala förvaltningsgrupper för att diskutera genomförandet av administrativ politik när den nya regeringen är officiellt vald.

MFP-ledaren Pita Limjaroenrat och medlemmar i partiet träffade ledare för lokala administrativa organisationer på National Municipal Association of Thailands huvudkontor den 1 juni. MFP-ledaren uppgav att han vill höra idéer och förslag från lokala administratörer som en del av sina förberedelser för att genomföra den nya regeringens politik.

Ett av ämnena som diskuterades under det inofficiella mötet var decentralisering av makten och förstärkning av lokala förvaltningar. MFP-ledaren noterade att även om decentralisering är viktig för framsteg, måste den implementeras gradvis och med folkets deltagande.

Pita uppgav också att han kommer att ompröva mandatgränsen på två fyraårsperioder för lokala administratörer, och betonade vikten av att låta väljarna bestämma om de ska välja om dem eller inte. Han uttryckte tacksamhet till alla parter för att ha deltagit i diskussionen och ser fram emot att arbeta med dem när den nya regeringen tillträder.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/