Pattayas turistpolis inspekterar tempelrundturer som riktar sig till kinesiska turister

Pattaya, Thailand

Pattayas turistpolis tillsammans med flera andra relevanta polisavdelningar inspekterade flera tempel idag, den 6 juni 2023, som tillåter kinesiska turer för att säkerställa att inga brott mot thailändsk lag ägde rum.

Templen som inspekterades var Wat Samakkhi Pracharam och Wat Bun Samphan i området Nong Prue Subdistrict. Inspektionerna leddes av Pol. Överstelöjtnant Chumphon Saenwichai, biträdande chef för Nong Prue polisstation, och Pol. Överstelöjtnant Phichaya Kheawplueng.

Inspektionerna syftade till att säkerställa att inga utlänningar arbetade illegalt som reseguider vid templen och att religiösa relikaffärer inte överprissatte amuletter och andra religiösa prydnadssaker som var till salu.

Båda frågorna hade påståtts hända på sociala medier av oroliga medborgare, som hävdade att lokala tempel bröt mot thailändska regler.

Men efter vad polisen kallade en fördjupad undersökning hittades inga missförhållanden och templen befanns följa alla bestämmelser. Polisen varnade dock för att ytterligare inspektioner skulle äga rum vid tempel runt området och påminde allmänheten om att reseguider var en skyddad thailändsk sysselsättning och att man inte ens kunde få ett arbetstillstånd för att utföra detta jobb.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/