I Bangkok PRIDE Parade deltar över 50,000 XNUMX personer

Tusentals HBTQ+-personer, deras allierade och politiska ledare marscherade genom centrala Bangkok på söndagen för att markera Pride-månaden och främja jämställdhet i den andra officiella Pride-paraden som hålls i landet.

Bangkoks guvernör Chadchart Sittipunt sa att över 50,000 XNUMX personer gick med i årets Pride-parad, mer än dubbelt så många som förra årets evenemang.

Bland politiska personer som anslöt sig till paraden var Pita Limjaroenrat, ledare för Move Forward Party (MFP), som driver på för att leda en koalition efter att ha vunnit flest platser i det allmänna valet den 14 maj.

Pita, som deltog i söndagens parad, sa till reportrar att hans parti, när det väl bildades, "kommer att stödja jämställdhet i äktenskap (lag), könsidentitet (lag) och flera andra, inklusive välfärd."

Koalitionen, som bestod av åtta politiska partier, har gjort ett gemensamt löfte om att anta lagar, inklusive lagen om jämlikhet i äktenskap, för att säkerställa lika rättigheter för alla par oavsett kön.

Thailand har ett av Asiens mest öppna HBTQ+-samhällen, men vissa politiska aktivister säger att lagar och traditionella institutioner ännu inte återspeglar förändrade sociala attityder och fortfarande diskriminerar HBTQ+-personer och samkönade par.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringen/NNT.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/