Thai valkommission avvisar klagomål mot Pita för innehav av medieandelar, men utredningen fortsätter

Bangkok, Thailand

Den thailändska valkommissionen meddelade i kväll, den 9 juni 2023, att de har avvisat flera klagomål och framställningar mot Move Forward-partiledaren och premiärministerförhoppningen Pita Limjaroenrat kring innehavet av medieandelar, och säger att de lämnats in efter de lagliga tidsfristerna för klagomål.

Pita har dock ett nytt och betydande hinder i sin strävan att bli Thailands nästa premiärminister, eftersom valkommissionen sa att de skulle gå vidare med en utredning om Pita medvetet konkurrerade om PM samtidigt som de hade medieandelar och var medveten om att det kunde vara en brott mot thailändsk lag, samt Move Forward Party-bestämmelser.

Därför är frågan inte längre innehavet av aktierna utan snarare om Pita vet

Om den befinns skyldig kan Pita riskera betydande fängelsestraff och diskvalificeras.

Pita uppgav under tiden till thailändska medier sent på fredagskvällen att han ännu inte hade blivit personligen informerad om resultatet av valkommissionen och var säker på att han skulle befinnas oskyldig och kunna utföra sina plikter och ansvar med Move Forward Fest.

Pita sa att han i grunden är en öppen bok och välkomnar all utredning, säker på sina beslut och oskuld.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/