Komplett guide till Pattaya Film Festival 2023

FOTO: Pattaya FILM Festival

Pattaya —

Pattaya förbereder sig för den exklusiva filmfestivalen i Pattaya som äger rum den 15-19 juni. Så, här är en guide till några av filmerna som kommer att visas helt gratis under denna mycket efterlängtade händelse!

Filmtider och platser finns längst ner i artikeln.

Casablanca

Casablanca är en tidlös och ikonisk amerikansk film från 1942 som fångar kärnan av kärlek, uppoffring och politiska intriger. Handlingen utspelar sig under andra världskriget och kretsar kring Rick Blaine, en trött amerikansk utlänning som driver en populär nattklubb i Casablanca, Marocko. När hans tidigare älskare, Ilsa Lund, oväntat går in i hans etablering med sin man, Victor Laszlo, en känd motståndsledare, står Rick inför ett svårt val. När spänningarna ökar och nazisterna skärper greppet om staden, måste Rick konfrontera sina egna känslor och fatta ett beslut som kan förändra deras liv. Med sina oförglömliga karaktärer, minnesvärda dialoger och en bakgrund av tidlös romantik förblir Casablanca ett filmiskt mästerverk som fortsätter att fängsla publiken även efter decennier.

Återvänd till Seoul

Return to Seoul kretsar kring en tjugofemårig fransk kvinna som återvänder till Korea, landet hon föddes i innan hon adopterades av ett franskt par, för allra första gången. Hon bestämmer sig för att spåra upp sina biologiska föräldrar, men hennes resa tar en överraskande vändning.

Leono kommer aldrig att dö

Fiktion och verklighet suddas ut när Leonor, en pensionerad filmskapare, hamnar i koma efter att en tv landar på hennes huvud, vilket tvingar henne att bli actionhjälten i hennes ofullbordade manus.

Skala

Efter att Siam och Lido, de två första fristående biograferna på Siam Square, försvann i lågor för länge sedan, blev Scala-biografen den sista fristående biografen i Bangkok som fortfarande var i drift, tills den besegrades av covid-19-krisen 2020.

Inte långt efter sin senaste filmvisning deklarerade Scala att den kommer att monteras ner. En filmskapare som också är dotter till en av biografens tidigare anställda började utforska Scala och mötte oväntat sina sedan länge förlorade barndomsminnen när hon träffade sin fars gamla vänner som samlades för sitt sista uppdrag. Som håller på att avveckla deras arbetsplats.

Blå igen

Nordöstra Thailand är hem för indigo, kungen av blues. Ay, en thailändsk-västerländsk tonåring, växte upp där i en familj som har färgat indigo i två generationer. Hon studerar mode i Bangkok för att vitalisera familjens företag.

Ay återvänder hem på vintern för att arbeta med sin avhandling om indigofärgade kläder, men indigon bleknar oavsett vad hon gör. På juldagen får Ay äntligen se sin ensamma barndomskompis, Sumeth. Efter att ha fått veta att Sumeth kämpar för att förkasta sin katolska tro, reflekterar hon över sin collegevän Pair, som alltid försöker komma överens med alla.

I tankarnas och drömmarnas land driver Ays band med sina två vänner henne att undra var hon hör hemma tills hon inser hur hon ska uppnå sin egen blå nyans.

Tid i flaskan

Filmen är ett hyllat uppkomstdrama anpassat från en populär roman och berättar historien om fyra tonåringar som kämpar med sina personliga problem eller familjeproblem. Vissa av dem engagerar sig i människorättsaktivism och protester, medan andra drabbas av familjetrauma. Genom deras liv inser vi hur att växa upp kan vara ljuvt och förödande för thailändska ungdomar.

After Sun

Sophie reflekterar över den delade glädjen och privata melankolin av en semester hon tog med sin pappa tjugo år tidigare. Verkliga och inbillade minnen fyller luckorna mellan när hon försöker försona den pappa hon kände med mannen hon inte...

Trollkarlen från Oz

Unga Dorothy Gale och hennes hund Toto sveps bort av en tornado från sin Kansas-gård till det magiska landet Oz, och ger sig ut på ett uppdrag med tre nya vänner för att träffa trollkarlen, som kan lämna tillbaka henne till hennes hem och uppfylla de andras lyckönskningar.

Pattaya Bränn inte

Efter att ha misslyckats med sina examen i Bangkok åker Vit hem till Pattaya med hopp om att bli rocksångare. Däremot går det drastiskt fel när han börjar hänga i en snookerhall och råkar ut för den lokala knarkmaffian.

Yangzis förvirring

När den 10-åriga Yangzi stjäl hennes mammas dagbok upptäcker hon att hon blev övergiven i ung ålder, vilket orsakar ett kommunikationsbrott mellan henne och hennes mamma. När spänningarna når sin spets vid en familjesammankomst, där tre generationer kvinnor är närvarande, erkänner Meihui (Yangzis mamma) sina strider och de börjar överbrygga klyftan och skapa en ny relation.

Levande själ

Som varje sommar återvänder lilla Salomé till sin familjeby som ligger inbäddat i de portugisiska bergen för semestern. När semestern börjar i en sorglös atmosfär dör plötsligt hennes älskade mormor. Medan de vuxna sliter isär varandra över begravningen, hemsöks Salomé av andan hos den som ansågs vara en häxa.

superman

Strax före förstörelsen av planeten Krypton skickar vetenskapsmannen Jor-El sin spädbarn Kal-El på ett rymdskepp till jorden. Uppfostrad av de vänliga bönderna Jonathan och Martha Kent, upptäcker den unge Clark källan till sina övermänskliga krafter och flyttar till Metropolis för att bekämpa det onda. Som Stålmannen slåss han mot den skurkaktige Lex Luthor, medan han som nybörjarreporter Clark Kent försöker uppvakta sin kollega Lois Lane.

Delegation

Tre israeliska gymnasiekompisar deltar i en klassresa och besöker förintelsens platser i Polen – sista gången tillsammans innan de går till armén. Under resan tar den blyge pojken Frisch, den blivande artisten Nitzan och klasshjärteknusaren Ido upp frågor om kärlek, vänskap och politik mot bakgrund av koncentrationsläger och minnesplatser. Den här resan kommer att förändra dem för alltid.

Lunana: En jak i klassrummet

En ung lärare i moderna Bhutan, Ugyen, undviker sina plikter samtidigt som han planerar att åka till Australien för att bli sångare. Som en tillrättavisning skickar hans överordnade honom till den mest avlägsna skolan i världen, i en by som heter Lunana, för att slutföra sin tjänst. Han befinner sig i exil från sina västerländska bekvämligheter efter en mödosam 8 dagar lång vandring bara för att komma dit. Där hittar han ingen elektricitet, inga läroböcker, inte ens en svart tavla. Även om byborna är fattiga hälsar byborna sin nya lärare varmt välkomna, men han står inför den svåra uppgiften att lära byns barn utan några förnödenheter. Han vill sluta och gå hem, men han börjar lära sig om svårigheterna i livet för de vackra barn han undervisar, och börjar förvandlas genom bybornas fantastiska andliga styrka.

The Crossing

En liten by plundrad i mörker, en familj som tvingas fly... De två äldsta barnen, Kyona och Adriel, separeras snabbt från sina föräldrar, ensamma inför exilvägen. De ger sig ut på en heroisk resa som tar dem från barndomen till tonåren på jakt efter skydd, frid och hopp om att finna en fristad och deras familj. Genom att korsa en kontinent som slits sönder av krig och migrantförföljelse överlever dessa modiga syskon otroliga utmaningar innan de når en ny värld, äntligen fria.

Rehana

Rehana, en biträdande professor vid en medicinsk högskola, kämpar för att behålla harmonin mellan arbete och familj eftersom hon måste spela alla de komplexa rollerna som lärare, läkare, syster, dotter och mamma.

En kväll blir hon vittne till en student som stormar ut från en professors kontor och gråter. Djupt påverkad av den här händelsen börjar Rehanas liv gå utom kontroll. Hon faller gradvis ner i besatthet och söker vedergällning, precis som hon får ett klagomål från skolan om hennes sexåriga dotters ovanliga beteende...

Rehana vägrar att acceptera galenskapen i det patriarkala samhälle hon lever i och kommer att sätta allt på spel för att finna rättvisa för sin student och sin dotter.

Bulldog

Så länge som 21-årige Bruno kan minnas har det bara funnits honom och den villkorslösa kärleken till hans mamma Toni, som är 15 år äldre. Inget annat verkar få plats i de tvås kaotiska liv. Det är först när Hannah, Tonis nya partner, flyttar in i bungalowen de delar i Spanien som Bruno riskerar att förlora sin mammas grundläggande kärlek. Bortflyttad från sängen de delar måste Bruno inse att hans tidigare ansvarskänsla för Toni är en större börda för honom än han trodde. Inför beslutet mellan sitt eget liv och det kvävande förhållandet med sin mamma inser Bruno att detta kommer att vara det första beslutet han måste fatta på egen hand...

Andlig mage

Ett foto kan leda till döden för någon du hatar och detta går tillsammans med en alarmerande förändring i din matvana.

Tootsies & The Fake

Filmen är anpassad från en succéserie och berättar den roliga historien om gay-zilla Golf, som av misstag får kändis-superstjärnan Cathy att halka och falla medvetslös en vecka före inspelningen av en lukrativ TV-reklam. Inför en rättegång på 50 miljoner baht om Cathy är en no-show, har Golf och hennes "tootsie-gäng" en plan för att hitta en look-alike för att posera som den riktiga Cathy. Deras önskningar går i uppfyllelse efter att de hittat en gatumatshandlare som heter Nam, som har tillräckligt med plastikkirurgi för att göra henne till en nästan perfekt match.

Pattaya galning

Saker och ting går upp och ner för två vänner när de måste kidnappa en tjej för pengar och nästan fånga sig själva i sin egen plan. Filmen utspelar sig nästan helt i Pattaya.

Kaew

Kaew, en miljonärs hemliga älskarinna, bestämmer sig för att lämna förhållandet. Hon blir kär i Natee och börjar ett nytt liv med honom. Men verkligheten kommer ikapp henne när hennes mamma kommer för att be om ekonomisk hjälp, och det enda sättet för Kaew att rädda sin familj är att återvända till den gamle miljonären.

Den sista sången

En landmärke thailändsk film om HBTQ-personer, "The Last Song" berättar historien om Somying Daorai, den ljusaste transsexuella stjärnan i Tiffany Cabaret. Somying anser att kärleken är för tragisk och ovärdig henne. Men så träffar hon Boonterm, en mekaniker med sångtalang. Deras romans tar en oväntad vändning när Somying får reda på att Boonterm är hemligt kär i sin egen syster.

The Circle

Zürich, 1956. Den unge läraren Ernst Ostertag blir handlöst förälskad i transvestitstjärnan Robi Rapp och finner sig sliten mellan sin borgerliga tillvaro och sitt engagemang för homosexualitet. Ernst blir medlem i gayorganisationen DER KREIS och genomlever höjdpunkten och den eventuella nedgången för organisationen, som i hela Europa ses som pionjären för gayemancipationen.

Det blir bättre

Flera könsflytande kärlekshistorier berättas i den här filmen. Saithan, en pensionerad transsexuell efter operation, blir kär i en lokal mekaniker. Tonmai har ärvt en gaycabaretbar av sin far, medan Din är en gay high school-pojke som skickas upp till landet av sin far för att ordineras till munk.

Kan vara en bild av text
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.