Tillfälligt förbud mot fiske till delar av Thailandbukten

Fiskeridepartementet har deklarerat ett tillfälligt fiskeförbud i vissa områden i Thailandsbukten med start på torsdag (15 juni) för att hjälpa till att återuppliva det lokala marina livet.

Departementschefen Chalermchai Suwanrak sa att stängningen skulle sträcka sig över ett område på 2,350 XNUMX kvadratkilometer och täcka åtta provinser i Thailands centrala och östra regioner.

Nedläggningen kommer att delas upp i två faser. Den första fasen, som börjar på torsdag och pågår till den 15 augusti, kommer att täcka provinserna Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Samut Songkhram och Samut Sakhon. Den andra fasen, från 1 augusti till 30 september, kommer att täcka bukten från Samut Sakhon-provinsen till Sri Racha-distriktet i Chon Buri-provinsen.

Avdelningschefen betonar vikten av stängningen för att återuppliva det marina livet i Thailandbukten efter en ökning av kommersiellt fiske i området. Det rapporterades att minst 11,700 2022 kg fisk fångades per dag 8,630, upp från XNUMX XNUMX kg föregående år.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/