Sexårig Chonburi-pojke som lider av cancer i sent skede har önskat att få se en strand för första gången

Chonburi –

En sexårig Chonburi-pojke som lider av cancer togs för första gången i sin livstid för att se havet, hans största dröm och önskan.

Dragon Rescue Team berättade för Pattaya News att den sexåriga pojken nu lider i det sista stadiet av cancer med en mycket låg chans till behandling och återhämtning. Hans namn undanhölls på begäran av familjen.

Han berättade för sina föräldrar att han för en gångs skull i sin livstid ville se havet och röra vid sanden. Hans föräldrar begärde en ambulans med full medicinsk utrustning från räddningsteamet för besöket då pojken är mycket svag och allvarligt sjuk. Pojken fördes till Bangsaen Beach tidigare i veckan, hans livsdröm gick i uppfyllelse, tillsammans med ett stort frivilligt medicinskt team från Dragon Rescue.

I samma ögonblick som pojken kom till havet blev han väldigt glad med ett stort leende på läpparna nu när hans dröm hade gått i uppfyllelse. Pojken sa till sin pappa att han ville att hans ben skulle röra vid havsvattnet. Hans far satte genast sin sons ben i vattnet och rörde vid det med sanden. Han kysste sin son hela tiden med tårar efter att han såg att hans son var väldigt glad.

Pojken sa då att han ville äta räkor. De förde honom en kokt räka och pojken höll räkan i handen men hade väldigt lite känsla eller grepp på grund av sin sjukdom.

Pojken hade bara en chans att röra vid den berömda grillade kycklingen från Bang Sean men kunde inte smaka på den på grund av sin läkares oro för hans hälsa. Hans oskyldiga ögon visade att han var väldigt nöjd med att bara få hålla i räkan. Pojken togs tillbaka från havet på ett säkert sätt för att förhoppningsvis bekämpa cancern.

Inläggen om detta besök blev virala på thailändska sociala medier och gillades tiotusentals gånger.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.