Kinesisk turists obscena uppvisning retar invånarna i Chiang Mai

FOTO: Khaosod English

Chiang Mai -

Invånare i Thailands norra turistprovins Chiang Mai har uppmanat myndigheterna att se till att utländska turister respekterar den lokala kulturen. Detta kommer efter att ett videoklipp blev viralt på TikTok, som visar en kinesisk kvinna som klär av sig på baksidan av en bahtbuss i provinsen.

Videoklippen av en kinesisk kvinnlig besökare som klär av sig halvnaken på en av Chiang Mais berömda röda baht-bussar mitt på en gata har väckt ett ramaskri bland många oroliga medborgare och organisationer.

Videoklippet, som tycks visa en oidentifierad kinesisk kvinna som gör sexiga rörelser medan hon bär en bh-topp och sänker byxorna för att avslöja hennes underdel och G-stringstrosor, fick miljontals visningar på sociala medier.

Även om kvinnan senare raderade klippen efter att de blivit hårt kritiserade, sa några av de klagande att hon borde hållas ansvarig för att hon inte respekterade provinsens lokala kultur och traditionella thailändska konservativa värderingar.

Wanlop Namwongprom, vice ordförande i Chiang Mai Provincial Cultural Council, bad på onsdagen att relevanta byråer, såsom Chiang Mai Tourism Authority och Tourism Authority i Thailand, vidta rättsliga åtgärder eller åtminstone följa denna kvinna för att varna henne.

Bortsett från att vara obscena och olämpliga, sa Wanlop att videorna kan orsaka missuppfattningen bland utländska besökare att vem som helst kan göra vad de vill i Chiang Mai oavsett olagligt eller inte.

Många organisationer försöker identifiera och lokalisera kvinnan för att ge henne en varning.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.