Algerisk man som stannar för länge som försöker undvika thailändsk immigration genom att klä sig till en kvinna som greps i Bangkok

Bangkok -

En algerisk man greps i Bangkok för 251 dagar efter att ha stannat kvar på sitt lagliga visum efter att han påstås ha försökt klä sig till kvinna för att undvika thailändska immigrationstjänstemän.

Relevanta tjänstemän från Bangkok Thai Immigration Office berättade för TPN media att de tidigare i veckan arresterade en 38-årig algerisk man i ett bostadsområde i Bueng Kum. Poliser fann att den algeriske mannen var klädd som kvinna innan de arresterade honom.

Den algeriske mannen hade tagit sig in i Thailand via Suvarnabhumi flygplats 2022 men hans visum hade löpt ut i oktober förra året och han var nu på minst 251 dagars översta vistelse. Den algeriske mannen erkände för polisen att han regelbundet klädde sig till kvinna för att undvika att bli identifierad och arresterad för överseende. Han var tydligen oroad över att smart kamerateknik används i turistområden för att identifiera personer som stannar kvar.

Det var inte omedelbart klart hur Thai Immigration trots förklädnaden kunde identifiera och arrestera den misstänkte. Namnet på den misstänkte undanhölls från thailändska medier, men Thai Immigration uppgav att mannen skulle utvisas och skickas tillbaka till Algeriet.

Denna artikel dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats TPN National News.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/