Utredningen av påstådd Chonburi-poliskorruption fortsätter

Kansliet för justitieministern har tagit emot en framställning från tre poliser i Chon Buri-provinsen, som står inför anklagelser om försök att pressa ut 140 miljoner baht från ett onlinespelnätverk.

Framställningen, inlämnad av överstelöjtnant Sathian Ratchapongthai, Pol Maj Nakhonrat Nonseelad och Pol Capt Somboon Butdalert, uttrycker oro över deras brott mot nya regler som kräver inspelning av video och ljud under arresteringar.

Tjänstemännen erkände att de inte höll sig till de nyligen implementerade bestämmelserna och har begärt att Riksrevisionen ska involveras för att säkerställa en rättvis utredning av annan polispersonal. Trion grep Thaninwat Udomchaowaset, den misstänkte hjärnan bakom den illegala spelwebbplatsen Foxbet168, i Bangkok den 23 maj. Men inga video- eller ljudbevis för gripandet spelades in. Under gripandet eskorterade de tre poliserna Thaninwat för att träffa Chon Buris polischef Pol Maj Gen Kamphon Leelaprapaporn, där det påstådda utpressningsförsöket enligt uppgift ägde rum.

För närvarande har totalt 10 poliser och tre civila åtalats i samband med fallet. Detta kommer efter att sex personer under utredning för deras inblandning i Foxbet168 anklagade Chon Buri-polischefen och hans underordnade för utpressning.

Kansliet för justitieministern sa att de nu kommer att noggrant granska framställningen och undersöka omständigheterna kring den påstådda utpressningsincidenten, i syfte att säkerställa en rättvis lösning för alla inblandade parter.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/